Hlavní obsah

Nintendo cílí na mobily a tablety. Lákat bude na Super Maria i Pokémony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce videoher Nintendo míří na trh s hrami pro chytré telefony. Společnost v úterý oznámila, že bude spolupracovat s japonským výrobcem her do mobilů DeNA Company na vývoji a provozování herních aplikací. Oblíbené postavy z jejích her jako Super Mario nebo Pokémon by se tak mohly objevit v chytrých telefonech a počítačových tabletech, napsala agentura AP.

Foto: archív tvůrců

Slavný instalatér Mario by se měl objevit na chytrých telefonech i počítačových tabletech.

Článek

Nintendo hrdiny svých her dosud tvrdě chránil. Objevit se mohli pouze na jeho vlastních herních platformách, jako jsou televizní konzole Wii nebo přenosná konzole 3DS. Nintendo ale v souboji s jinými tvůrci herních aplikací do chytrých telefonů a s konkurenčními výrobci konzolí jako Sony a Microsoft ztratilo zákazníky. Investoři proto na firmu už nějakou dobu naléhají, aby se podnik více zaměřil na mobilní zařízení.

Firma tyto požadavky dosud odmítala a upínala své naděje na hity, jako je videohra Mario Kart 8. V lednu ale snížila cíl provozního zisku pro tento finanční rok na polovinu, mimo jiné kvůli horšímu prodeji zařízení 3DS.

Nintendo a DeNA sdělily, že příští mobilní hry nebudou pouhými adaptacemi her, které již běží v přístrojích Nintenda, ale budou vyvinuty mimořádně pro použití v chytrých telefonech. Firmy také vybudují novou globální službu pro členy, jež bude fungovat na různých zařízeních včetně osobních počítačů. V provozu by měla být na podzim.

Společnosti v rámci obchodního partnerství také koupí akcie svého partnera. Nintendo tak získá v DeNA desetiprocentní podíl. Podíl DeNA v Nintendu dosáhne 1,2 procenta, napsala agentura Reuters.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám