Hlavní obsah

Nejvýkonnější televizní konzole na světě přijde za dva týdny

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než rok museli fanoušci herních televizních systémů čekat na příchod nejvýkonnější televizní konzole na světě – modelu Xbox One X od společnosti Microsoft. Ten se začne prodávat přesně za dva týdny.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

 
Článek

Předobjednávat nejnovější Xbox je možné už od konce srpna. Oficiálně však prodeje startují až v úterý 7. listopadu, právě tehdy se konzole dostane k prvním majitelům v Česku i v zahraničí.

Aktuálně je možné přístroj objednat podle Zboží.cz už od 12 607 Kč. V některých obchodech se nicméně cenovky šplhají až k hranici 14 000 Kč. Nabízené modely se v jednotlivých obchodech přitom vůbec nijak neliší, mají úplně stejnou hardwarovou konfiguraci.

Levnější než herní PC

Ceny lze nicméně považovat i tak za příznivé, obzvláště v porovnání s herními PC. Ty se totiž začínají prodávat zpravidla až za částky přesahující 20 000 Kč, jde navíc spíše o základní modely – ty výkonnější jsou ještě citelně dražší.

Foto: archív výrobce

Xbox One X

Nové Xko je proti tomu nejvýkonnější televizní konzolí na světě. Srdcem herního stroje bude osmijádrový čip od AMD, který bude udávat pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz.

Grafické jádro bude tvořit 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz. Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota.

Jaké hry nabídne?

Vysoký výkon u nové konzole od amerického softwarového gigantu by měly být schopny využít i starší hry, díky bezplatné aktualizaci totiž budou vylepšeny, aby běžely ve 4K rozlišení. Řeč je například o titulech Gears of War 4, Forza Horizon 3, Minecraft, Resident Evil 7, Final Fantasy 15, Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands a Rocket League.

Na reálné testy si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Jasno o výkonu nového Xboxu by mělo být už v průběhu listopadu, právě tehdy se začne novinka prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám