Hlavní obsah

Návrat do dětství po 25 letech. Strategie Command & Conquer oživuje vzpomínky

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladší ročníky pravděpodobně hru Command & Conquer již pamatovat nebudou. Nicméně tento titul způsobil před čtvrtstoletím bez nadsázky revoluci. Do té doby totiž hráči mohli brouzdat tak maximálně po písčitých pláních ve hře Dune II, Command & Conquer místo toho přinesl velký rozmanitý svět. A nyní vychází znovu v remasteru.

Ukázka ze hry Command & Conquer RemasterVideo: archív tvůrců

 
Článek

Za původním titulem Command & Conquer stojí studio Westwood, které první díl uvedlo na pulty obchodů už v roce 1995. Tehdejší počítače se samozřejmě nemohou se současnou generací měřit. A tak pokud by chtěl někdo původní titul spustit na moderní sestavě, dočkal by se pouze rozkostičkovaných čmáranic.

Právě proto se studio Electronic Arts (EA), které Westwood v minulosti pohltilo, rozhodlo vydat po 25 letech remaster. Původní hru tedy vyladili tvůrci tak, aby bezchybně fungovala i na moderních strojích, a to dokonce i ve vysokém rozlišení 4K.

Fenomén Angry Birds začal dobývat svět her před deseti lety

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Nově se tak hráči mohou těšit na jemnou grafiku, ve které nechybí líbivě vyhlížející 3D modely. Tvůrcům se nicméně podařilo zachytit autentičnost tehdejší doby v některých 2D prvcích – krásně vidět to je například při výbuších.

Remaster Command & Conquer tedy nebude jen nostalgickou vzpomínkou, ale podle všeho důstojným zástupcem strategických her. Remasterovaná verze má celou řadu vychytávek. Hráči například mohou přepínat mezi starou a novou grafikou, a to klidně i uprostřed hry.

Stahovat remasterovanou verzi hry Command & Conquer je možné prostřednictvím herních platforem Steam a Origin. Případní zájemci za tento staronový titul zaplatí 20 dolarů, tedy v přepočtu necelých 470 Kč.

Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Reklama

Výběr článků

Načítám