Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Solace – víc než experiment

Novinky, Radovan Blažek

Označit tuto hru za netradiční by bylo slabé slovo. Ani vzdáleně nepřipomíná nic známého, prakticky nemá příběh, moc do ní nezasahujete a prakticky hned končí. Přesto vás neuvěřitelně zasáhne, tedy jste-li alespoň trochu vnímaví.

Článek

Jednotlivé „úrovně“ se jmenují Popření, Vztek, Odevzdání až po Smíření. Připomíná vám to něco? Pokud ano, jste na dobré cestě pochopit celou koncepci této netradiční hříčky. Ta svým vlastním a dosti abstraktním způsobem znázorňuje těchto pět fází smrti. Netradičně při tom kombinuje barvy, zvuky, tklivé melodie a filozofické citáty. Takže i když se klávesnice dotknete jen občas a většinu času se jen necháváte unášet, zážitek ve vás zůstane.

Filozofické hry, zdá se, tvoří zcela novou odnož, která se slibně a docela rychle vyvíjí. Takže zatímco ty starší používají ve velké míře text, zde se hlavní podstata sdělení přesouvá do audiovizuální oblasti. Celé sdělení je tak sice méně přístupné, ale o působivější.

Verdikt tedy bude stejný jako u jiných titulů tohoto ražení: i když se zcela zjevně nejedná o herní hit, rozhodně se jej vyplatí alespoň vyzkoušet. Můžete být nad očekávání příjemně překvapeni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám