Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: ShaagChess - zdařilé šachy

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simulací této královské hry vzniklo už mnoho a i když tato nepatří mezi takové, u nichž by se Kasparov zapotil, průměrnému hráči může přijít vhod.

Článek

Mezi těmi všemi hrami, co lidstvo vymyslelo, mají šachy výsadní postavení. Třeba už jen proto, že na jejich pravidlech už není po několik tisíc let jejich existence třeba cokoli vylepšovat, na rozdíl od jiných sportů (nechci je jmenovat, abych nepopudil jejich agresivní fanoušky), kde se "drobných novelizací" dočkáme před každou sezónou.

O samotné hře tedy nemá smysl více mluvit, spíše se zaměříme na její zpracování. To není nikterak okázalé, ve všech výrazových prostředcích se drží při zemi, což nemusí být vždy na škodu. Změřit své síly můžete buďto s živým spoluhráčem, který se však musí nacházet na stejném místě, protože hra neumožňuje multiplayer přes internet nebo místní síť. Utkat se můžete i s počítačem a to ve třech poměrně dobře odstupňovaných úrovních.

DOWNLOAD, homepage, 5.7 MB, 6/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Toubou - trpíte závratí?

Pokud odpovídáte na otázku z nadpisu ano, pak byste účast v této hře měli zvážit. Ono totiž není nic jednoduchého viset na okraji kluzké plošiny a ještě přitom...

Výběr článků

Načítám