Hlavní obsah

Hra: Van Helsing - aplikace podle filmu

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naposledy jsme tady měli Matrix, tentokrát jako filmová předloha další freeware hře posloužil titul Van Helsing z loňského roku. Nakolik se tato předělávka povedla, vypráví následující minirecenze.

Článek

Kdo Van Helsinga shlédl, ten teď určitě přemýšlí nad tím, která scéna se stala námětem pro tuto hru. Osobně jsem film neviděl, ale podle všeho předpokládám, že v něm má hlavní hrdina co dočinění s netopýry, protože se kolem nich celá hra točí.

Je to totiž klon Moorhuhnu a po obrazovce létají v několika úrovních netopýři. Jako vždy platí, že čím je zvíře menší, tím víc bodu za něj dostanete. Ale problém s malými netopýry je, že létají poměrně rychle, takže je nutné mířit před ně. Van Helsingova zbraň je totiž dost pomalá a vám nedovolí vystřelit dříve, než předchozí projektil opustí obrazovku.

Navíc je hra docela těžká: pro postup do další úrovně, která se mimochodem nijak výrazně neliší, musíte splnit limit počtu bodů a to není zrovna dvakrát jednoduché. Sice vám tak hra vydrží o něco déle, je ale otázkou, zda-li vás bude ještě pořád bavit.

DOWNLOAD, homepage, 10 MB, 5/10

Reklama

Související články

HRA: Jumping Jack in Space

Jumping Jack je hodně stará hra, která se dočkala už mnoha předělávek. Nyní je zpátky, s mírně pozměněným designem, ale stále s toutéž vysokou hratelností...

HRA: IceMania - ledové šílenství

Mistrovství světa v ledním hokeji už skončilo a budeme na něj vzpomínat ještě dlouho, protože se zapsalo zlatým písmem do historie. Pokud si chcete oživit...

HRA: Minigolf - hra na jedno tlačítko

Dnešní hra je mezi ostatními výjimečná hlavně tím, že ji lze celou kompletně ovládat pomocí jednoho tlačítka. A krom toho je to taky povedený simulátor...

Výběr článků

Načítám