Hlavní obsah

HRA: Sudoku Time! - luštíme jak o závod

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmírně populární Sudoku se stává námětem zpracování dalších a dalších počítačových her. Pokud jste tedy tomuto fenoménu propadli anebo jen chcete vyzkoušet, co na něm ostatní tak přitahuje, jste na správném místě.

Článek

Na úvod malé ozřejmění pravidel, pro ty, kteří by snad nevěděli, jak se Sudoku hraje. Hrací plocha je rozdělena do devíti čtverců a každý z nich pak do dalších devíti malých čtverečků. Vašim úkolem je doplnit k vepsaným číslům další tak, aby každá číslice byla maximálně jednou v celém sloupci, řádku i velkém čtverci.

Výhody počítačového zpracování, včetně tohoto, jsou nasnadě. Počítač za vás sám ohlídá, zda-li je provedený tah přípustný, stejně tak vám může poradit, pokud si nevíte rady.

Bohužel s tímto zpracováním se táhne i jedna nepříjemná vada, kterou je nemožnost psaní si poznámek. Řešení obtížnějších kvízů tak vyžaduje dobrou paměť anebo poznámky bokem na papíře.

Poznámka: pokud hru nepůjde spustit kvůli chybějícímu souboru CNCS232.DLL, můžete si jej stáhnout třeba odsud.

DOWNLOAD,0.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: VDrift - stále ve smyku

Už dlouho jsme tady neměli pořádný automobilový simulátor, a tak je to na čase napravit. A když už, tak pořádně - 126 MB velký instalační soubor dává jistotu...

HRA: Military Operation - zastřelte je všechny

V této jednoduché střílečce můžete skvěle zužitkovat nahromaděný stres, protože budete střílet po všem, co se hýbe, přesně ve stylu Moorhuhnu. Není to sice...

HRA: The Oracle - adventura z fotografií

Dnešní doba adventurám už moc nepřeje, a tak potěší skoro každý kousek, zvlášť když má skoro 80 MB. Takže umíte-li anglicky, můžete se ponořit...

Výběr článků

Načítám