Hlavní obsah

HRA: Cyco - skákající slepice

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slepice, coby hlavní hrdina hry už není tak neobvyklý jev, jak by se mohlo zdát. Zajímavější ovšem je, že tentokrát se na ni nebude střílet, naopak vše proběhne v poklidu.

Článek

V poklidu skoro až nudném dalo by se pokračovat. Na první pohled vypadá hra docela prázdně, ostatně popis v nadpisu napovídá, že se jedná o betaverzi. No nic, přeplácaná grafika ještě z žádného titulu hit neudělala a tak se chopíte klávesnice rozhodnuti nekompromisně otestovat hratelnost.

Jenže ouha, kurzorové šipky nereagují tak, jak byste si představovali, respektive nereagují vůbec. Je tedy na čase uchýlit se k maximálně nepopulární činnosti a to čtení readme.txt. Udělal jsem to za vás a zjistil, že k ovládání slepice slouží klávesy A, S, D, W a mezerník, jímž povyskočíte.

Co se onoho povyskočení týče, je docela vysoké a ač jsou mé znalosti biologie docela chabé, jsem si jist, že slepice neumí létat. Když tak nad tím přemýšlím, docházím k závěru, že se zřejmě pohybuje na nějaké planetě menší než je Země.

Jejím úkolem, ať je to už kdekoli, je přeskákat po mnohých jen tak ve vzduchu volně zavěšených ostrůvcích a zdárně dospět do cíle. Situaci ovšem komplikuje fakt, že máte k dispozici pouze jeden život, žádných checkpointů nebo možnosti uložení se nedočkáte. I tak se ovšem jedná o zajímavé rozptýlení pro ty, kteří zrovna netouží po nějaké zběsilé akci.

DOWNLOAD, homepage, 2.8 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Crush! - všechno zničit!

Naštvaní na celý okolní svět? Tahle hra vám určitě pomůže vybít vztek, protože jako velké monstrum v ní musíte zničit co nejvíc domů a pozabíjet co nejvíc...

HRA: Amore - láska je láska

Protože je úterý svátkem všech zamilovaným, je pro vás připravena hra, jejímž hrdinou je samotný bůh lásky - Amor.

HRA: Sudoku - už i pro počítače

Znáte Sudoku? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit, protože tato jednoduchá logická záležitost už získala milióny příznivců po celeém světě a přitom...

HRA: Caribbean Rally

Už vás štve ta nekonečná zima se vším tím mrazem a přívaly sněhu? Tak se pojďte za pomoci dnešní hry přesunout do dalekých tropů, kde se autem jezdí o poznání...

HRA: Maluch Sim - polský Fiat závodí

Že se v závodních hrách setkáváme se samými supervozy, je samozřejmé. Ale abychom brázdili trať v malém polském Fiatu, to tady opravdu není každý den.

Výběr článků

Načítám