Hlavní obsah

E3 2016: Česká stopa na největším herním veletrhu. Tvůrci Mafie ukázali záběry ze třetího dílu

Novinky, ryn, mif

Na největším herním veletrhu E3, který se koná již tradičně v americkém Los Angeles, nechybí ani Češi. Letos se pochlubili novými herními záběry z připravovaného titulu Mafia III.

Upoutávka na hru Mafia IIIVideo: 2K Games

 
Článek

Nová ukázka se soustředí hlavně na protagonistu Lincolna Claye, veterána z Vietnamu, který přijde o své nejbližší při válce mezi mafiánskými rodinkami. Útok na jeho nejbližší včetně něho samotného však přežije a rozhodne se jít cestou pomsty.

Z ukázky je patrné, že Lincoln ani jeho nepřátelé si vůbec nebudou brát servítky. Dojde tak na mučení při vyslýchání, lidé budou padat z mrakodrapů, bude se tvrdě boxovat v ringu a v akci se ocitnou i členové Ku-klux-klanu.

Stojí za to připomenout, že za sérií Mafia stojí české vývojářské studio Illusion Softworks, které v roce 2008 koupil herní dům Take-Two Interactive. Tehdy bylo české studio přejmenováno na 2K Czech. Přestože třetí díl byl vyvíjen v Kalifornii, výrazně se na něm podíleli také čeští vývojáři – především právě na příběhových animacích.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mafia III

Vydání titulu Mafia III bylo oznámeno loni. Od té doby samozřejmě vyplulo na povrch o chystané hře mnohem více. Už nyní je tak jasné, že cílem hráče bude postupně ovládat území a získávat si reputaci.

Chybět nebude ani zabíjení šéfů gangů, aby se Lincoln dostal k tomu nejvyššímu – Salu Marcanovi, který stojí za smrtí jeho nejbližších.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mafia III

Z města New Bordeaux, které se inspiruje skutečným New Orleansem, jsme toho moc neviděli. Po příběhové stránce to vypadá, že se hráči mají na co těšit. Jak Lincolnova cesta dopadne, zjistíme spolu s hráči velice brzo.

Třetí Mafie vyjde 7. října pro osobní počítače a herní konzole Xbox One a PlayStation 4.

První díl Mafie si odbyl premiéru už v roce 2002. Tuzemští i zahraniční recenzenti od té doby tuto mafiánskou ságu označují za nejúspěšnější českou hru, po celém světě se prodalo několik miliónů kopií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám