Hlavní obsah

Důstojné pokračování legendy - Batman: Arkham City nezklamal

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavit se o hře Batman: Arkham City ve dnech, kdy je naprostá většina hráčů beznadějně utopená ve Skyrimu, je možná trochu marný boj. Ale menší opoždění má poměrně dobrý důvod. Hru jsem dohrál na více než 90 procent a můžu tak její kvality porovnat s jejím předchůdcem lépe, než kdybych hrou jen prolítl za nějakých 15-17 hodin s minimem splněných postranních úkolů.

Článek

Britská vývojářská skupina Rocksteady se v roce 2009 trefila s hrou Batman: Arkham Asylum do černého. Nejenže vytvořila výbornou batmanovskou hru, vytvořila totiž nejlepší hru s Batmanem v historii. A na něco takového se jen velmi těžko navazuje. Kombinace logických úkolů s brutální akcí dohromady s výborným příběhem a gotickou atmosférou bylo něco, nač velká část hráčské komunity dlouho čekala.

Vývojáři měli na výběr. Bylo jim jasné, že pokračování by se dobře prodávalo, i kdyby hře dodali jen nové prostředí, přidali nový příběh a pár nových postav. Vše ostatní mohlo projít bez povšimnutí, ale to se nestalo. Přidáno toho je daleko a daleko více. Příběh navazuje na předchozí díl. Do děje se dostáváme několik měsíců poté, co se odehrály všechny události v Arkham Asylum.

Prostředí, ze kterého mrazí

Pokud se budete chtít bavit o Arkham City, vývojáři z Rocksteady odvedli opravdu lví práci ohledně snahy zobrazit obří město tak mysticky a zlomeně, že by mohl závidět i mlhavý Londýn třicátých let minulého století smíšený s městem, které přestálo válečný konflikt. Gotický vzhled města je pak skvěle doplněn autentickými zvuky. Součástky X-Boxu 360 mají mnohdy co dělat, aby zvládly orgasmický nápor, který se přenáší z placky na televizní obrazovku.

Pěstní souboje, řešení různých hádanek a hledání stop vás bude zaměstnávat po naprostou většinu herního času. Za zmínku jistě stojí i to, že budete mít šanci zahrát si za samotnou Catwoman. Ta má ve hře své vlastní specifické úkoly. V boji je pak úplně jiná, než samotný Batman. Nemá takovou sílu, ale její pohyb působí daleko lehčeji. Nemá po ruce takové množství propriet, ale má bičík. A to se počítá.

Ve stínu Skyrimu

Rocksteady mohou být na svůj nový batmanovský kousek hrdí. Arkham City totiž překonává svého předchůdce o pořádný kus a je více než důstojným nástupcem. Bez nadsázky je totiž nejlepší batmanovskou hrou, která kdy byla na trhu. A nebýt toho, že se na pulty dostal před Vánoci i neskutečně obsáhlý Skyrim, bylo by možné o Arkham City uvažovat jako o žhavém aspirantovi na hru roku.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám