Hlavní obsah

Hrej a neplať 35/2003: Vzpomínáme na léto

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školní rok už začal, a proto je tou nejlepší činností, jak si spravit náladu je poctivá pařba her zdarma. Dnes na vás čekají: minigolf, vesmírná střílečka a povedená logicko-akční hra s bublinou v hlavní roli. Bavte se dobře!

Foto: archiv Ski areálu Razula

Sjezdovka Razula byla pro Martina Vráblíka ideálním tréninkovým terénem.

Článek

MiniGolf

Jako hřejivá vzpomínka na již skončené prosluněné prázdninové letní dny může posloužit hned první hra s absolutně výstižným názvem MigiGolf. Jako obvykle se jedná o jakousi náhražku sportu pro bohaté a mocné, kde je třeba dopravit za použití hole míček přes různé překážky až do díry.

Budu upřímný a řeknu, že po nepříliš dlouhém hledání v archivech bych byl schopen nalézt i povedenější kousky, ale tento minigolf rozhodně není tak špatný abych tak musel učinit. Jenom s hudbou se autoři mohli polepšit, naštěstí se dá ale vypnout.

Ovládání je typicky jednoduché: šipkami vlevo/vpravo si natavíte úhel střelby, nahoru/dolů pak použijete pro změnu intenzity a nakonec mezerníkem vystřelíte. Cestou do jamky pak můžete posbírat ještě nějaké bonusové penízky, za něž si pak můžete koupit postup do speciálních úrovní.

Kdyby hra nešla spustit, odsud si stáhněte potřebné knihovny, které rozbalte do adresáře se hrou.

DOWNLOAD, homepage, 0.9 MB, 7/10

Fly or Die

I když asi budete protestovat, musím vám jedno říct: dobrých vesmírných stříleček není nikdy dost. Připomínají mi totiž prázdniny mého dětství, během nichž přijely kolotoče, na kterých mě ale nezajímaly žádné labutě nebo stánky s cukrovou vatou, ale pouze jedna špinavá maringotka s herními automaty opuštěně stojící bokem. V ní jsem se pak tísnil se stejně postiženými lidmi a v drobné pěstičce svíral několik žetonů, jež jsem se chystal vyměnit za svých pár minut štěstí.

Dost bylo nostalgického vzpomínání, soustřeďme se raději na současnost. Fly or Die je vesmírná střílečka tak klasická jak jen může být, nepřináší zhola nic nového, takže pokud tento žánr nemusíte, raději se ji obloukem vyhněte.

Pochvalu si ale zaslouží její přiměřená obtížnost: i když se při hraní rozhodně nenudíte, nevypadáte, jako stiženi epileptickým záchvatem zuřivě mlátící všemi končetinami a hlavou o klávesnici.

DOWNLOAD, homepage, 2 MB, 6/10

Bubble Ghost

Na závěr tady pro vás mám povedený mix akce a logiky, který jste už možná někdy v různých podobách viděli, což však není důvod pro to, aby jste se nemohli dobře pobavit.

Hlavním hrdinou je zde malý obláček, jehož úkol je zdánlivě jednoduchý: provést malou mýdlovou bublinu skrze herním polem plným nástrah, jako jsou různé ostny, hořící svíčky a podobně. Bublina se rovněž nesmí dotknout stěny.

Rovněž způsob, jakým tak učiní je zajímavý - foukáním. Jednoduše se k bublině postavíte z toho správného směru a stisknete Ctrl. Pak už jed sledujete její cestu, ale pozor - zákony setrvačnosti zde fungují více než důkladně.

DOWNLOAD, homepage, 1.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrej a neplať 32/2003: Worms se vracejí

Po krátké letní přestávce jsem opět zde, abych vám naservíroval tři hry zdarma. Dnešní menu zní: výborná variace na téma Worms, brutální akční plošinovka...

Výběr článků

Načítám