Hlavní obsah

Hrej a neplať 18/2004: Opravdu nechcete být milionářem?

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrou dnešního týdne je bezpochyby velice podařené zpracování stejnojmenné televizní soutěže. A dále: závody ptáků z Moorhuhnu a tipovací hra.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Chcete být milionářem?

Her se stejným nebo podobným názvem už jsem viděl a hrál spousty a protože se jedná o programátorsky velice snadný úkol, jednalo se většinou o kousky, které by se možná obstály jako semestrální práce studentů prvního ročníku, k nějaké dlouhodobější zábavě se ale hlavně kvůli nízkému počtu otázek vůbec nehodily.

Zcela automaticky jsem předpokládal, že to bude i případ této hry, ale už jen počet otázek slibovaný autory - 2170 - mě pomalu začal přesvědčovat o opaku. A ani audiovizuální stránka věci není vůbec špatná: ke všemu hraje původní hudba doprovázená autentickými záběry ze studia. Odlehčená verze sice neobsahuje animace, to však u takovýchto her příliš nevadí, spíše zamrzí absence rozstřelu. Na druhou stranu je ale výběr otázek přiměřený výši vsazené částky a obtížnost roste úměrně; žádné zlomy nebo skoky se naštěstí nekonají.

Tak jako tak před sebou máme jedno z nejpodařenějších počítačových zpracování populární televizní soutěže, takže pokud neustále voláte na známé televizní číslo a přesto ne a ne se na vás pousmát štěstí, pak si s touto hrou můžete natrénovat, co byste dělali, kdyby tomu tak bylo.

DOWNLOAD, homepage,  3.2 MB, 9/10

Moorhuhn Kart 2

Chvíli se mi zdálo, že v Phenomedii AG, u tvůrců legendární série Moorhuhn, usnuli na vavřínech a neobšťastní lačné hráče žádnou další peckou. Opak je však pravdou a popularitě Moorhuhna staví i další jejich hra Moorhuhn Kart 2.

A o co se zde vlastně jedná? Skotští bahenní tetřevi (a ne žádné slepice), na něž jsme byli zvyklí pálit hlava nehlava z brokovnice, teď zasedají za volanty minikár, s nimiž zuřivě závodí po okruzích. Tedy abych byl přesnější po okruhu, protože volně šiřitelná verze hry, kterou si můžete stáhnout, obsahuje pouze jeden okruh.

Je škoda, že se v Phenomedii přeorientovali z freeware na shareware, protože vše ostatní je na obvykle vysoké úrovni - zvuky, hudba i hratelnost. Ale i tak se jedná o zábavný kus kódu, i když na dlouhou zábavu to s ním nevypadá.

DOWNLOAD, homepage, 35 MB, 6/10

Bank It!

A na závěr něco jednoduchého, co se velikosti, i náročnosti na přemýšlení týče. Tentokráte má titul požadovaných vlastností název Bank It! a spíše než jako hra vypadá jako nějaký nudný počítačový program.

Nenechte se mýlit, je to opravdu hra, i když velice primitivní. Počítač si "myslí" číslo a vy máte za úkol hádat, zda-li je větší (Higher) nebo menší (Lower) než to současné. Pakliže uspějete, přičítá se vám deset bodů, při dalším úspěchu rovněž 10, ale pak už 30, 50 atd., ale při špatném tipu přicházíte o všechno. Nastřádané body si ovšem můžete uložit bokem tlačítkem Bank It; pokud jste někdy viděli Nejslabší, máte padáka, pak víte, o čem mluvím.

A to je vše,  žádnou vědu v tom nehledejte, krom možnosti zahrát si on-line s dalším člověkem. I tak se jedná o docela dobrou zábavu, i když to na první pohled není patrné.

DOWNLOAD, homepage, 0.2 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 14/2004: A zase ti tučňáci!

Všichni, kteří jste si oblíbili vrhání tučňáků do dálky neváhejte, čtěte, stahujte a hrajte - je zde házení tučňáků do výšky. Doufám, že i přesto nepřehlédnete...

Hrej a neplať 16/2004: Zabij si svého osla!

Na seznam ohrožených druhů přibývají po slepicích a tučňácích také oslové; důvod se dozvíte v dnešním článku. Kromě toho na vás také čeká povedená japonská...

Výběr článků

Načítám