Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Epéé – šermujte o život

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střety v počítačových hrách se obvykle neobejdou bez těch nejmodernějších až futuristických technologií. Zkusme se od nich na chvíli oprostit a užít si zdánlivě obyčejného šermování.

Článek

Zpracovat šerm do podoby počítačové hry je zajisté záslužný počin. Zaplní se tak místo mezi ručními mlátičkami na straně jedné a přetechnizovanými způsoby zabíjení na straně druhé.

:. Epéé

Stejně chvályhodné je i vizuální zpracování, které si dává záležet na detailu a alespoň zdání historické věrnosti. Další plusové hry získává hra za možnost zapojit do souboje dva šermíře, musí ovšem sedět u jednoho počítače; nechybí samozřejmě ani možnost souboje s počítačem.

:. Epéé

Cílem hry není rozsekat protivníka na kaši, pro získání bodu postačí se ho kordem jen dotknout. Kdo první nasbírá stanovený počet ten vyhrává. Je to velmi prosté a krom úkroků máte k dispozici pouze dva základní pohyby (útok a obranu), takže se nejspíše začnete brzy nudit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám