Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Amusive Checkers – dáma, jak má být

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejklasičtější hry, jaké lidstvo zná, patří bezesporu dáma. Dnes si představíme její počítačové zpracování, kterému nic podstatné nechybí, naopak nabízí i něco navíc.

Článek

V graficky decentním, ale jinak spartánském provedení jsou vám zde nabídnuty hned tři herní módy. První, pojmenovaný jako „ruský“, nejspíše všichni znáte – standardní tahy i cíl hry zlikvidovat všechny oponentovy kameny. Naopak další mód vyhrajete tehdy, když svými tahy přinutíte protivníka, aby vás o všechny pěšce připravil on. A do třetice je tu ještě „anglický“ mód, který se od prvního liší drobnými úpravami pravidel.

:. Amusive Checkers

Ať už se rozhodnete pro kterýkoli, své síly můžete poměřit s celkem obstojnou umělou inteligencí anebo se živým oponentem.

Doprovodné možnosti jsou bohaté a čítají například záznam vašich tahů (vhodný pro zpětnou analýzu), anebo interaktivní nápovědu sloužící jako trenér této hry.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám