Hlavní obsah

High-tech hračky: mobil pro psa, robota pro dítě

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není třeba být doma u svého dítěte - plyšový robot společnosti Microsoft jej přece ohlídá za vás. Takto například může znít reklamní slogan už v roce 2008. Jiný už dnes říká: netrpěte výčitkami, že nejste stále u svého psa; raději mu zavolejte!

Foto: VLS

Schody na Klobouček

Článek

Společnost Microsoft na seanci TechFest představila téměř 150 projektů, které mají svým vlastníkům zpříjemnit trávení volného času. Jedním z nich byl i plyšový robot schopný monitorovat činnost dětí a rodičům případně okamžitě podávat aktuální zprávy o jejich stavu. Ti také mohli jeho prostřednictvím ke svým dětem promlouvat či je pokárat takzvaně na dálku.

Psí mobil

Ovšem u robota hlídajícího vaše děti dnešní technologické vymoženosti nekončí - na světě je první psí mobil. Zařízení nosí zvíře na krku a jestliže se vám po něm stýská, pak není nic jednoduššího, než mu zavolat a poslechnout si například udivené štěkání, jako reakci na jeho marnou snahu vás ve zcela prázdném bytě nalézt...

Anketa
Koupili byste vašemu zvířeti "psí" mobil, abyste s ním tak byli v neustálém kontaktu?
Hlasujte v anketě pod článkem

Internetové stránky společnosti Petsmobility hrdě ukazují ženu, kterak svému pejskovi volá a říká: "Ahoj Samy. Už brzy budu doma." Co z toho nebohé zvíře může pochopit už tak jasné není, ale uživatelka příslušného produktu se pravděpodobně po uskutečněném "rozhovoru" se svým mazlíkem cítí daleko lépe.

Moderní technika může ubližovat

Některé výdobytky techniky mohou být pro malé děti, ale i zvířata zcela nepochopitelné - viz. robot, promlouvající k batoleti matčiným hlasem, nebo již zmíněný telefon v psím obojku. Podle některých názorů mohou zapříčinit jisté psychické problémy, které možná v plné kráse odhalí už blízká budoucnost.

Na druhou stranu tyto moderní zařízení pomáhají lépe a častěji se o naše blízké starat bez nutnosti být jim fyzicky nablízku, což může být pádným důvodem pro jejich použití.

Anketa

Koupili byste vašemu zvířeti "psí" mobil, abyste s ním tak byli neustále v kontaktu?
Určitě ano
12,5 %
Spíše ano
3,3 %
Spíše ne
5,4 %
Ne, je to naprostá hloupost
78,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 728 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám