Hlavní obsah

Výroba unikátní klávesnice s OLED obrazovkami začala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské designérské studio Art Lebedev, které se proslavilo návrhem klávesnice s prvky, které kryjí OLED barevné panely, oznámilo, že výroba novinky konečně začala. První výrobky má firma obdržet v dubnu.

Článek

Klávesnice Optimus 103 obsahuje funkční prvky s OLED panely, které mění vzezření podle toho, v jaké aplikaci je periferie používána. Jednotlivé OLED prvky měří 9 mm x 9 mm a dokáží podat 65 000 barev s rozlišením 32x32 obrazových bodů.

Podle šéfa studia Artemije Lebeděva je však na světě málo firem, které jsou schopny takovéto OLED obrazovky dodat.

"Oslovili jsme dvacet výrobců OLED displejů a zeptali se na cenu námi požadovaných OLED panelů. Pouze pět výrobců odpovědělo - pravděpodobně proto, že na naše požadavky je připraveno pouze velmi málo OLED továren," uvedl Lebedev v prosinci s tím, že jeho studio nakonec vybralo společnost, která požadované OLED displeje začne dodávat na trh v lednu 2007.

Kromě samotných OLED prvků a výběru jejich výrobce si však muselo Art Lebedev studio poradit také s tím, jak tyto panely upevnit na jednotlivé klávesy.

Plnohodnotná periferie se 113 klávesami nebude

Studio začalo původně vyvíjet plnohodnotnou Optimus klávesnici se 113 prvky, které měly být kryté barevnými OLED obrazovkami. Posléze však z cenových důvodů studio odstranilo z návrhu klávesnice 10 OLED panelů a perifirie byla přejmenována na Optimus 103. Měla se na trh dostat již loni 12. prosince, nestalo se tak. Klávesnice dokonce neměla být kryta barevnými OLED, pouze černobílými - to vše za 1200 dolarů.

Kolik bude Optimus 103 stát v dubnu, není známo. Studio novou cenu periferie neupřesnilo.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Periferie, která mění symboliku kláves

Designérské studio Art Lebedev připravilo návrh klávesnice Optimus, která mění svůj vzhled v závislosti na potřebě uživatele. Každý z ovládacích prvků je proto...

Výběr článků

Načítám