Hlavní obsah

Výkonný i laciný model. Dvoje chytré hodinky od Applu míří do prodeje

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple nechtěla nechat letos nic náhodě, představila pro vánoční sezónu rovnou dvoje nové chytré hodinky. Vedle špičkového modelu Watch Series 6 je k mání také odlehčená varianta Watch SE. Oba přitom v pátek zamířily do prodeje.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 6.

Článek

Apple dominuje několik posledních let trhu s nositelnou elektronikou, a to právě díky svým chytrým hodinkám. Levnější model startující na částce 7990 Kč by měl prvenství zajistit jablečnému podniku i v budoucnu.

Těmi nejlepšími dostupnými technologiemi se ale chlubí právě Watch Series 6, tyto hodinky se v tuzemských obchodech nabízejí v závislosti na velikosti a použitém řemínku od 11 490 Kč. Vůbec poprvé jsou nové šestky dostupné v modré a červené barvě pouzdra.

Je třeba podotknout, že tuzemští prodejci zatím nemají hodinky skladem. I samotný Apple na svých webových stránkách uvádí, že dodání bude od objednávky trvat zhruba 4 až 6 pracovních dnů.

Foto: archív výrobce

Apple Watch SE.

Zdravotník na zápěstí

Šéf Applu Tim Cook prohlásil, že nejde pouze o „prodlouženou ruku mobilu“, ale o plnohodnotného „zdravotníka, kterého si můžete vzít kamkoliv s sebou“. Podnik připomněl příběhy lidí, kterým hodinky Apple Watch zachránily život. Nejnovější model má zcela nový senzor pro měření krevního tlaku.

Pokud pomineme nové barvy pouzder, hodinky vypadají na první pohled velmi podobně jaké předchozí série s pořadovým číslem pět. Hlavní změny se totiž již tradičně udály uvnitř, hodinky pracují s procesorem Apple S6, který je výkonnější, energeticky úspornější a zároveň má přesnější barometr.

Hranatý rámeček hodinek je vyroben podobně jako počítače s logem nakousnutého jablka ze 100% recyklovaného hliníku. Apple zdůraznil, jaký důraz jeho produkty kladou na ekologii a udržitelnost.

K dispozici je samozřejmě také hromada řemínků, prostřednictvím kterých bude možné design hodinek personalizovat podle libosti. Zajímavé je, že nově bude možné používat řemínky bez jakéhokoliv zapínání. Novinka zvaná Solo Loop přijde vhod především sportovcům.

Apple láká na iPady a chytré hodinky, nové iPhony neukázal

Mobil

Nový operační systém

Zástupci amerického počítačového gigantu kromě hodinek představili také operační systém WatchOS 7, který dostanou i starší hodinky s logem nakousnutého jablka, nikoliv tedy pouze nově odhalené modely Watch Series 6 a Watch SE.

Samotný operační systém přinese nové ciferníky, ale také řadu softwarových vychytávek, které Apple detailněji představí přímo na novince s pořadovým číslem šest.

Zástupci amerického počítačového gigantu zdůraznili, že hodinky nejsou určeny pouze pro dospělé, ale že jde o ideální výbavu pro děti. Rodiče totiž mohou prostřednictvím nastavení sledovat lokalitu, kde se dítě nachází, s kým bude moci komunikovat apod. Děti přitom mohou hodinky používat i ve chvíli, kdy nemají vlastní iPhone. Rodiče vše obsluhují prostřednictvím funkce Family Setup.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 6.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se měnil svět chytrých hodinek

Ve středu se bude konat velká tiskovka společnosti Samsung, na které bude k vidění celá řada novinek. Vedle očekávaných chytrých telefonů Galaxy Note by si...

Výběr článků

Načítám