Hlavní obsah

Ve stínu velkého bratra: iPad mini 4 dorazil v tichosti do Česka

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový iPad Pro byl jedním z hlavních témat tiskovky společnosti Apple. Největšímu tabletu v historii amerického počítačového gigantu byl věnován takový prostor, že řada uživatelů nejspíše ani nepostřehla, že Apple ukázal také druhý tablet – nový iPad mini 4. Ten se nyní v tichosti začal prodávat i v České republice.

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini 4

Článek

Nový iPad mini 4 se na tiskovce krčil ve stínu svého velkého bratra. Šéf marketingu společnosti Apple Philip Schiller jej na tiskovce představil bez nadsázky jednou větou, bude to ten velký a výkonný iPad Air 2 nacpaný v menším těle. Co ale vlastně tento přístroj umí?

Čtyřka má 7,9palcový displej s rozlišením 2048 x 1536 obrazových bodů. Novinka je citelně tenčí než loňská trojka. Původní tloušťku 7,5 mm se podařilo srazit až na 6,1 mm.

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini 4

Foto: archív výrobce

Apple iPad mini 3

Výkonnostně by měla novinka odpovídat iPadu Air 2, je v ní totiž také použit 64bitový čip Apple A8, který je doplněn o koprocesor M8. Apple tvrdí, že proti loňskému modelu narostl výkon o 30 %, grafika je dokonce až o 60 % rychlejší.

Kromě navýšení výkonu nabízí iPad mini 4 proti předchůdci také lepší fotoaparát. Pětimegapixelový senzor na zadní straně tabletu nahradil osmimegapixelový. Jde o stejnou kameru, kterou má také iPad Air 2. Ta dokáže natáčet videa ve Full HD.

Foto: repro apple.com

Nabídka iPadu mini 4 pro Českou republiku

Nový iPad mini 4 je možné zakoupit ve třech tradičních barevných provedeních – stříbrné, zlaté a vesmírně šedé, a to v kapacitách 16, 64 a 128 GB. Cena základní verze s 16GB pamětí a WiFi připojením činí v oficiálním internetovém obchodu Applu 10 690 Kč. Nejvybavenější verze s LTE a kapacitou 128 GB pak vyjde na 19 590 Kč.

Zatímco u cen nové čtyřky je jasno, u druhé novinky – iPadu Pro – zatím Apple oficiální cenu neprozradil. Někteří tuzemští prodejci ji však již začali nabízet v rámci předobjednávky. Základní model stojí bezmála 30 000 korun. [celá zpráva]

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám