Hlavní obsah

V kompaktním těle se ukrývá výkonný herní notebook

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní notebooky zpravidla nebývají žádní drobečkové. Je to dáno tím, že velmi výkonné součástky musí doprovázet poměrně sofistikované chlazení, což se následně promítá do celkových proporcí daného stroje. Společnost Razer však nyní ukázala, že to jde dělat i jinak.

Foto: archív výrobce

Blade Stealth 13

Článek

Novinka zvaná Blade Stealth 13 vypadá na první pohled jako obyčejný 13palcový laptop. To koneckonců dokládají také proporce tohoto notebooku, rozměry jsou 210 x 304,6 x 15,3 mm a hmotnost činí 1,32 kg.

IFA 2019: Nejvýkonnější notebook na planetě vyrobil Asus

Hardware

Podle parametrů uvedených výše by se dal daný kousek snadno zaměnit s nějakým kancelářským ultrtabookem, ve skutečnosti se však jedná o nefalšovanou herní mašinu. V útrobách kompaktního těla se totiž ukrývá výkonný procesor Intel Core i7-1065G7 U, jde o čtyřjádrový čip, který se dovede přetaktovat až na 3,9 GHz.

Blade Stealth 13 se chlubí hned dvěma grafickými kartami. Vedle integrovaného čipu Intel Iris Plus, který by měl poskytovat podobný výkon jako Nvidia GeForce MX150, je k dispozici také dedikovaná grafická karta GeForce GTX 1650. Ta sice nepředstavuje to nejvýkonnější, co je aktuálně v notebookovém světě k mání, ale většinu moderních titulů by měla zvládnout i při vysokých detailech.

Foto: archív výrobce

Blade Stealth 13

Jak zběhlejší čtenáři patrně již tuší, grafiky se přepínají automaticky podle toho, co uživatel na notebooku dělá. Při běžné kancelářské práci a konzumaci multimédií je k dispozici integrovaný čip, zatímco během hraní her se zapne výkonnější dedikovaná karta. Díky tomu by se v praxi měla výdrž pohybovat až okolo deseti hodin, o čemž si většina konkurenčních herních notebooků může nechat jenom zdát.

Pro úplnost dodejme, že novinka od společnosti Razer má k dispozici 16 GB operační paměti a 512GB SSD jednotku. Matná obrazovka s úhlopříčkou 13,3 palce nabízí rozlišení Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10 Home.

Výrobce bohužel zatím tají, kdy a za jakou cenu se Blade Stealth 13 objeví na pultech obchodů. Jasné tak není ani to, zda se prodejní premiéra uskuteční ještě před Vánocemi.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám