Hlavní obsah

Unikátní notebook se bez elektrické zásuvky obejde téměř celý pracovní týden

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Dell představila s velkou parádou novou řadu notebooků Latitude E, které jsou vybaveny výkonnými a zároveň úspornými procesory Ivy Bridge. Největší rozruch způsobil model E6430. Zatímco ty nejlepší laptopy dnes vydrží pracovat na baterii deset hodin, novinka od Dellu se bez elektrické zásuvky obešla čtyři osmihodinové cykly, tedy téměř celý pracovní týden.

Foto: Dell

Dell Latitude E6430

Článek

Notebook Dell Latitude E6430 s 14palcovým displejem je schopen dosáhnout 32hodinové výdrže díky úsporným komponentám a s pomocí třech baterií. Kromě hlavní je totiž připojena k laptopu ještě jedna externí a další místo optické mechaniky.

Jak upozornil server Computer World, integrace tří akumulátorů bude mít s velkou pravděpodobností negativní dopad na hmotnost notebooku. Kolik přesně ale přístroj váží, výrobce zatím neprozradil. Majitelé také musí počítat s tím, že nabíjení laptopu z nuly na sto procent bude trvat minimálně dvakrát delší dobu než u klasických modelů.

Notebooky řady Latitude E uvede podle informací Novinek společnost Dell na tuzemský trh ještě v průběhu letošního roku. K dispozici by měly být modely, které budou vybaveny displeji s úhlopříčkami od 12,5 do 15,6 palců. Oficiální ceny zatím nebyly prozrazeny.

Mobil vydrží bez nabíječky 15 let

Společnost Dell není jediná firma, která se snaží prodlužovat výdrž mobilních přístrojů. Například společnost SpareOne nabízí stejnojmenný mobil s rekordní výdrží 15 let. Toho je přístroj schopen dosáhnout především díky své jednoduchosti.

Foto: SpareOne

Novinka se bude prodávat v různých barevných kombinacích

Neumí totiž vůbec nic jiného, než telefonovat. Nemá dokonce ani displej či fotoaparát. V době, kdy je trh zaplaven nepřeberným množstvím chytrých telefonů, tak novinka nedokáže ani posílat SMS zprávy.

Sám výrobce však upozorňuje, že 15 let se majitel bez elektrické zásuvky obejde pouze v případě, že dodrží určité podmínky. Například přístroj musí být neustále umístěn v pokojové teplotě a nesmí se z něj vytočit žádné číslo, ani přijmout hovor. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám