Hlavní obsah

Unikátní flash disk vypadá jako kancelářská sponka

Novinky, Miloslav Fišer

Němečtí designéři ze studia Emamidesign vytvořili novou kolekci unikátních flash disků. Ty vypadají na první pohled jako kancelářská sponka. U pouhého vzhledu berlínští umělci nezůstali, a tak novinka dokáže papíry opravdu sepnout, stejně jako obyčejná sponka.

Foto: Novinky

Flash disk USB Sponka

Článek

Novinka nese prosté označení USB Sponka (USB Clip). Název plně vystihuje design i možnosti použití tohoto flash disku.

Vyroben je z velice tenkého plastu, který je na konci zahnutý. Díky tomu může novinka kromě přenášení dat posloužit také jako kancelářská sponka.

Foto: Novinky

Flash disk USB Sponka

„Naše řešení je zcela dokonalé, můžete dát kolegovi vytištěnou prezentaci, ke které připojíte i data v digitální podobě,“ vychvalují nový koncept tvůrci na svých stránkách.

Kromě toho může nový flash disk přijít vhod také lidem, kteří neustále přenosná záznamová zařízení ztrácejí.

Foto: archív výrobce

Flash disk USB Sponka

„USB Sponku si jednoduše připevníte na košili. Nikdy se tak nemůže stát, že vám jako konkurenční přístroje vypadne z kapsy a vy ztratíte důležitá data,“ dodali tvůrci.

Nový flash disk je prozatím prototypem, který nabízí kapacitu 2 GB. Tvůrci však věří, že se masové výroby dočká ještě tento rok. Podle plánu by měl být dostupný v různých kapacitách i barvách. Jaká bude jeho cena, zatím není známo.

Kam ukládat drahocenná počítačová data

Vypalování dat na kotouče CD nebo DVD má ke komfortu přímé práce se soubory hodně daleko. Není tedy divu, že k přenášení dat mezi počítači se mnohem více hodí USB flashdisky nebo externí pevné disky. USB rozhraní dnes nalezneme snad na každém počítači, univerzálností se proto tato média vyrovnají optickým diskům. Jenže kterou variantu zvolit?

Z hlediska zabezpečení se jeví jako lepší varianta flashdisk. V nabídce najdeme nejrůznější výrobky s ochranou začínající u číselného zámku, jiné zaměstnávají biometrické snímače otisků prstů, nejlepší potom šifrují obsah podle zadaného 256bit klíče. Zabezpečení je tak zcela instantní, funkční hned po vybalení z krabičky, a navíc na hardwarové úrovni. Existují externí disky s podobnými vymoženostmi, jejich cena je však průměrným kouskům silně vzdálena. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám