Hlavní obsah

Tisíce lidí přišly o data, velké datacentrum ve Štrasburku zasáhl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Jak zranitelné jsou moderní technologie závislé na počítačových systémech, se ukázalo v noci z úterý na středu ve Štrasburku. A tentokrát se nebavíme o žádném útoku hackerů, tamní společnost OVH – jednoho z největších místních specialistů na počítačové servery a webhosting – totiž zasáhl požár. I když k likvidaci plamenů takřka okamžitě vyjelo 43 vozidel a 101 hasičů, čtyřpatrová budova prakticky lehla popelem, vedlejší je silně poškozená. Tisíce lidí a firem kvůli tomu přišly o svá data, uvedla agentura AFP.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Ředitel společnosti Octave Klaba klientům na twitteru doporučil, aby „aktivovali svůj krizový plán pro obnovu dat”. Podle listu Le Parisien běží na serverech firmy OVH dvě třetiny francouzského internetu a lze proto ve středu očekávat zásadní výpadky.

Podle prefektury nebyl při požáru nikdo zraněn. Hasiči se snažili zejména zabránit rozšíření ohně na další budovy v okolí. Příčina požáru je nejasná.

Odborníci na místě nenaměřili únik žádných toxických látek a vyvrátili tak podezření panující kvůli oblakům hustého dýmu, který z budovy stoupal. Budova nepatří do kategorie průmyslových objektů s rizikem závažných havárií podle evropské směrnice Seveso, jak původně některá média uváděla.

Francouzská společnost OVH je jedním z největších vlastníků datových center na světě, má jich 22 v 19 zemích. Podle časopisu Forbes je největším poskytovatelem hostingu webových stránek v Evropě. Rodinné firmě založené v roce 1999 vládne Octave Klaba. V České republice firma zahájila činnost v roce 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám