Hlavní obsah

Prémiové provedení v nedohlednu. Nejmenší dron od DJI je nabízen jen v osekané verzi

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už minulý měsíc se v České republice začal podobně jako v zahraničí prodávat nejmenší dron od společnosti DJI. Model Mavic Mini je však stále nabízen jen v osekané verzi se základní výbavou, nad dostupností výhodnějšího balení Fly More Combo bohužel stále visí otazník.

Dron DJI Mavic MiniVideo: archív výrobce

 
Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se DJI Mavic Mini prodává v Česku od 10 190 Kč. Přístroj přitom nabízí více než šest desítek obchodníků.

Zhruba u poloviny z nich je možné v nabídce dohledat také výhodnější Fly More Combo. Jeho cena startuje na 12 768 Kč, což je s ohledem na nabízenou nadstandardní výbavu velmi lákavá cenovka. Tato sada totiž obsahuje navíc ochranné klece pro vrtule, tři baterie, nabíjecí stanici, tři sady vrtulí a ochranný cestovní obal.

Miniaturní dron se vejde do dlaně. Je navíc extrémně lehký

Hardware

Stihne Vánoce?

Přestože cena provedení Fly More Combo je již známá, přesnou dostupnost prodejci neuvádí. V tuto chvíli tak není bohužel jasné ani to, zda se na pultech obchodů objeví ještě před Vánocemi.

Novinka je díky rozměrům 160 x 202 x 55 mm ve složeném stavu tím nejkompaktnějším dronem v portfoliu DJI. Díky tomu se snadno vejde do lidské dlaně a takřka do jakékoliv kapsy, na cestách by tak rozhodně neměl být přítěží.

Foto: archív výrobce

Mavic Mini Fly More Combo

Foto: archív výrobce

Mavic Mini

Hmotnost 249 g včetně baterie totiž dělá z tohoto modelu jeden z nejlehčích bezpilotních letounů na trhu, pokud tedy vynecháme malé drony pro děti, které spadají do kategorie hraček. Na jedno nabití by přitom model Mavic Mini měl vydržet létat až 30 minut, což je stejná hodnota jako u větších bratříčků.

Díky tříosému gimbalu dovede novinka natáčet stabilizovaná videa v rozlišení až 2,7K při 30 fps. Případně je k dispozici také režim Full HD, který zvládá až 60 fps. Objektiv se světelností f/2.8 může sloužit také k pořizování fotografií s rozlišením až 12 megapixelů.

I přes svou miniaturní velikost je dron vybaven funkcemi, kterými se chlubí větší bratříčci. K dispozici je například GPS přijímač pro plynulý let, funkce automatického návratu na místo vzletu a funkce zjištění síly větru, která je vzhledem k rozměrům a hmotnosti dronu opravdu užitečnou pomůckou.

Nechybí ani pokročilé režimy Dronie, Circle, Helix a Rocket – tedy režimy, díky kterým dron může natáčet v předem nastavených pohybech. Režim CineSmooth je pak užitečný při létání v úzkých nebo složitých prostorech.

Foto: archív výrobce

Mavic Mini

Foto: archív výrobce

Mavic Mini

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám