Hlavní obsah

Nvidia láká na novou herní grafiku. Bude ji nabízet za rozumnější cenu

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu výkonné herní grafiky se v dnešní době prodávají klidně i za více než 20 000 korun. Společnost Nvidia se však bude před Vánocemi snažit zaujmout s cenově dostupnějším modelem GeForce GTX 1070 Ti, který by měl mít však stále dostatek výkonu i pro náročné tituly.

Foto: archív výrobce

GeForce GTX 1070 Ti

Článek

Grafika GeForce GTX 1070 Ti by se na pultech obchodů měla objevit už na konci tohoto týdne. K dostání přitom bude v provedení od prakticky všech velkých výrobců, jako jsou například Asus, MSI, Zotac, Palit, EVGA či Gigabyte.

Ceny by přitom měly startovat už těsně nad hranicí 12 000 Kč. Vylepšené modely, které budou lákat na vyšší pracovní frekvence či tišší a účinnější chlazení však mohou být klidně i o několik tisíc korun dražší.

Foto: archív výrobce

Nová grafika v provedení od Asusu

GeForce GTX 1070 Ti je založena na architektuře Pascal, která získala už v minulých provedeních celou řadu ocenění. Disponuje 2432 jádry a 8 GB pamětí běžících na 8 Gbps s totální propustností 256 GB/s.

Jádro je v základu taktováno na 1607 MHz a v případě potřeby se díky technologii boost dokáže automaticky přetaktovat na 1683 MHz.

Foto: archív výrobce

Nová grafika v provedení od MSI

V porovnání s předchozí generací grafik, konkrétně s dříve velmi oblíbeným modelem GeForce GTX 970, nabízí podle výrobce až dvakrát více výkonu. Výkon by se měl pohybovat lehce pod hranicí modelu GTX 1080, který je však ještě o několik tisíc korun dražší. Na reálné testy si nicméně budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Grafická karta GeForce 1070 Ti nabízí tradičně podporu DirectX 12, HDR a dostatek výkonu pro moderní hry – například pro Destiny 2, Shadows of War, Star Wars Battlefront II a PlayerUnknown’s Battlegrounds. Měla by být dostatečně výkonná i pro chod systémů pro virtuální realitu.

Foto: archív výrobce

GeForce GTX 1070 Ti

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám