Hlavní obsah

Nový manažerský notebook dokáže smazat na dálku data z pevného disku

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Fujitsu vyrobila nový manažerský notebook. Ten je určen především pro lidi, kteří pracují s velmi důvěrnými a tajnými daty. Novinka totiž dokáže smazat všechny soubory z pevného disku, a to ani nemusí být laptop zapnutý. Tajné dokumenty tak zůstanou v bezpečí i v případě, že vám někdo ukradne notebook. Upozornil na to zahraniční server Mirabuna.

Foto: Novinky

Fujitsu LifeBook FMV-S8390

Článek

Srdcem nového notebooku Fujitsu LifeBook FMV-S8390 je procesor Intel Core 2 Duo P8700, který je taktován na frekvenci 2,53 GHz. Nabízena bude ale také méně výkonná varianta s procesorem Celeron 900 s frekvencí 2,2 GHz.

Novinka má k dispozici 1 GB operační paměti typu DDR3 a disponuje 13,3palcovým displejem, který má rozlišení 1280 x 800 obrazových bodů. Ve výbavě laptopu nechybí ani biometrická čtečka otisků prstů, či bezdrátové technologie WiFi a Bluetooth.

Mazání dat na dálku funguje jednoduše

Hlavní přednost nového notebooku - bezpečností technologie Clearsure, díky které můžete smazat data na dálku, funguje poměrně jednoduše. Všechna data na 160GB pevném disku jsou šifrována a zabezpečena pomocí unikátního klíče.

Pomocí speciálního modulu, který má vlastní baterii, je možné prostřednictvím mobilního operátora smazat klíč a k datům se už nikdo nikdy nedostane.

Stejným způsobem je možné navíc zablokovat i spuštění celého notebooku, takže případnému zloději či nálezci bude cenné zařízení úplně k ničemu. Problém ale je, že kvůli nutné interakci operátora tato technologie funguje aktuálně pouze v Japonsku.

Laptop Fujitsu LifeBook FMV-S8390 se již nyní začal prodávat v Japonsku. Jeho cena se pohybuje v závislosti na zvolené konfiguraci mezi 40 až 47 tisíci korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám