Hlavní obsah

Nová externí grafika k notebooku zvýší výkon o 470 procent

Novinky, mif

Společnost Fujitsu Siemens představila nový notebook Amilo Sa 3650, který je dodáván se speciálním externím grafickým adaptérem. Ten dokáže zvýšit výkon v hrách a grafických aplikacích až o 470 procent, oproti běžným notebookům.

Článek

Vysokého grafického výkonu je možné dosáhnout pomocí externího GraphicBoosteru, který v sobě ukrývá kartu ATI Mobility Radeon HD 3870 s 512 MB vlastní grafické paměti.

Externí adaptér má rozměry 18 x 13 x 3,35 cm a váží jen půl kila. Hry v 3D, video ve vysokém rozlišení a zpracovávání obrazu v HD kvalitě tak pro tento systém nebudou žádný problém.

Navíc k notebooku můžete díky GraphicBoosteru připojit až tři další monitory. Ten totiž disponuje výstupy DVI-I i HDMI. Adaptér se bohužel k notebooku připojuje pomocí speciálního konektoru, a tak jej není možné připojit k libovolnému notebooku. Externí grafika bude nabízena společně s notebookem Amilo Sa 3650 za necelých 30 000 korun.

Konkurence od Asusu: podobnou grafiku máme již dlouho
Hlavní nevýhodou nového GraphicBoosteru je možnost připojení pouze k notebookům značky Fujitsu Siemens. Zvýšit výkon notebooku dokáže ale také externí grafika Asus XG Station s grafickým jádrem nVidia GeForce 8600. :. Asus XG Station. Zdroj: ArchivKarta s vlastním napájením se zapojuje do rozhraní ExpressCard. Výrobek by měl bezchybně spolupracovat pouze s notebooky od Asusu, ale podle našich zkušeností je kompatibilní i s výrobky jiných značek. (Před nákupem raději vyzkoušejte.)

Pokud byste na cestách vysoký výkon externího adaptéru nevyužili, můžete pracovat také s interní grafickou kartou ATI Radeon HD 3200, která je vestavěná na základní desce notebooku. Díky ní vydrží notebook pracovat na baterii až čtyři a půl hodiny.

Notebook Amilo Sa 3650 nabídne 13,3palcový displej s rozlišením 1280 x 800 obrazových bodů. Stroj může být osazen novými dvoujádrovými procesory od AMD a až 4 GB operační paměti typu DDR2.

Pro uložení dat je v notebooku umístěn pevný disk s kapacitou 250 nebo 320 GB a DVD vypalovačka s podporou formátu DVD-RAM. Samozřejmostí je i standardní výbava čítající USB 2.0, DVI, eSATA, FireWire, čtečku paměťových karet 15 v 1, WiFi 802.11a/b/g/n a bluetooth 2.1.

Reklama

Související články

Jak zrychlit starší notebook

Koupili jste si loni notebook a dnes vám připadá značně pomalý? Nastal čas jej omladit a zrychlit. Přenosné počítače mají oproti těm stolním stále jednu velkou...

Výběr článků

Načítám