Hlavní obsah

Nahraďte palubní počítač vašeho auta za multimediální centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Microsoft a jihokorejská automobilka Hyundai vytvoří informační a hudební systém pro osobní auta. Systém se poprvé objeví ve vozech Hyundai pro Severní Ameriku v roce 2010, uvedly firmy. Finanční podmínky dohody nezveřejnily.

Článek

Kancelář jihokorejského prezidenta oznámila, že Microsoft a Hyundai Motor Group budou investovat společně 113 milionů až 166 milionů dolarů do vývojového centra automobilových informačních technologií, které spolu založí. Kvůli podpisu dohody s Hyundai je nyní v Koreji předseda představenstva amerického softwarového gigantu Bill Gates, který se dnes setkal i s korejským prezidentem I Mjong-bakem.

Jednali také o případné spolupráci Microsoftu s dalšími korejskými podniky. Prvním produktem spolupráce s Hyundai bude hlasem řízený systém, který propojí mobilní zařízení se stereem v autě. Další verze zahrnou multimediální funkce a navigaci. Nový systém od Microsoftu bude konkurencí systému Sync od amerického koncernu Ford Motor. Ten řidiči umožňuje ovládat hlasem audiotechniku vozu a napojuje ji na mobilní telefon a přehrávač iPod od Apple.

Ford přitom vytvářel Sync ve spolupráci s Microsoftem. Dohoda s Hyundai je pro Microsoft významným krokem vpřed ve snaze vytvořit z automobilových sedaček nový trh pro počítačové technologie. Předpokládá se, že tento trh v dalších letech výrazně poroste, a projekty, jak dostat do aut internet, mají například i automobilky BMW a Chrysler.

Reklama

Výběr článků

Načítám