Hlavní obsah

Microsoft ukáže konkurenta pro iPad Mini už příští týden

Novinky, zgl

Společnost Microsoft chystá na příští týden velkou tiskovou konferenci. Zástupci amerického softwarového gigantu potvrdili, že se v úterý 20. května bude vše točit kolem počítačových tabletů. Podle neoficiálních informací by měl být odhalen dlouho očekávaný Surface Mini – konkurent pro iPad Mini od Applu, uvedl server Extreme Tech.

Foto: repro Amazon

Údajná podoba Surfacu Mini

Článek

Žádné bližší informace zatím zástupci Microsoftu k chystané tiskové konferenci neprozradili.

Spekulace o příchodu malého tabletu od amerického softwarového gigantu opět ožily minulý měsíc. Prostřednictvím serveru Amazon totiž několik prodejců začalo nabízet obaly právě pro malý tablet od Microsoftu. Prakticky všechny nabídky shodně tvrdí, že zboží bude dostupné v druhé polovině května.

Někteří přispěvatelé v zahraničních diskusních fórech však upozorňují na to, že malý tablet vyobrazený společně s pouzdry se velice podobá konkurenčnímu modelu Lenovo ThinkPad Tablet 8, mohlo by tak jít o podvod. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lenovo ThinkPad Tablet 8

Poslední generace tabletu Surface, již Microsoft uvedl loni v září, je vybavena 10,6palcovým displejem. Proti tomu je klasický iPad Air menší – jeho dotyková plocha má úhlopříčku 9,7 palce. Ale i tato hodnota je pro některé uživatele příliš velká.

Právě proto začala společnost Apple v roce 2012 nabízet vedle klasického jablečného tabletu také verzi Mini, která disponuje obrazovkou s úhlopříčkou 7,9 palce. A stejnou taktiku chytá nyní americký softwarový gigant, použit by měl být u Surfacu Mini podle dřívějších zpráv serveru Wall Street Journal sedmipalcový panel.

Podle některých zdrojů by měl být kromě malého tabletu odhalen také nástupce loňského modelu Surface 2. Ani to však zatím zástupci amerického softwarového gigantu nepotvrdili.

Foto: Reuters

Microsoft Surface 2

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám