Hlavní obsah

Microsoft chystá konkurenta pro iPad Mini

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik posledních měsíců internetem kolují spekulace o tom, že společnost Microsoft chystá uvést na trh nový počítačový tablet řady Surface, který by konkuroval iPadu Mini od společnosti Apple. Podle informací uniklých na internet by se tak mělo stát v druhé polovině května. Upozornil na to server TechCrunch.

Foto: repro Amazon

Údajná podoba Surfacu Mini.

Článek

Poslední generace tabletu Surface, již Microsoft uvedl loni v září, je vybavena 10,6palcovým displejem. Proti tomu je klasický iPad Air menší – jeho dotyková plocha má úhlopříčku 9,7 palce. A i tato hodnota je ale pro některé uživatele příliš velká.

Právě proto začala společnost Apple v roce 2012 nabízet vedle klasického jablečného tabletu také verzi Mini, která disponuje obrazovkou s úhlopříčkou 7,9 palce. A stejnou taktiku chytá nyní americký softwarový gigant, použit by měl být u Surfacu Mini podle dřívějších zpráv serveru Wall Street Journal sedmipalcový panel.

Foto: repro Amazon

Nabídek obalů pro Surface Mini je na Amazonu hned několik.

Dosvědčují to nabídky na serveru Amazon. Několik prodejců totiž začalo nabízet obaly právě pro malý tablet od Microsoftu. Prakticky všechny nabídky shodně tvrdí, že zboží bude dostupné 18. května. Právě tehdy by tedy podle serveru TechCrunch měl americký softwarový gigant uvést nový tablet na trh.

Někteří přispěvatelé v zahraničních diskusních fórech však upozorňují na to, že malý tablet vyobrazený společně s pouzdry se velice podobá modelu Lenovo ThinkPad Tablet 8. Zda se skutečně jedná o Surface Mini, budeme s jistotou vědět až v druhé polovině nadcházejícího měsíce.

Microsoft zatím informace o novém přístroji nijak nekomentoval.

Foto: archív výrobce

Lenovo ThinkPad Tablet 8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám