Hlavní obsah

Konzole od KFC skutečně vznikne. Na vývoji se podílely špičky v oboru

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před Štědrým dnem obletěla svět zpráva, že KFC odhalilo vlastní televizní konzoli. Mohlo se zdát, že ze strany řetězce rychlého občerstvení jde o vtípek. Vše ale nasvědčuje tomu, že herní systém skutečně vznikne. Na jeho vývoji se totiž podílely technologické špičky.

Nová herní konzole od KFCVideo: archív výrobce

 
Článek

Unikátní konzole KFConsole, která svým vzhledem může připomínat černočervený fritovací hrnec, bude rozhodně patřit k těm nejvýkonnějším. Jejím základem má být počítačová platforma Intel NUC 9 Extreme společně s grafickou kartou GeForce RTX, kterou dodá do sestavy Asus.

Připomeňme, že Intel je aktuálně největším výrobcem procesorů na světě, Asus je zase ceněn jako jeden z nejvyhledávanějších výrobců gamingových komponent a periferií. Další známou společností, která se na vývoji podílela, je Seagate. Tento výrobce se postaral o dodání rychlé NVMe SSD jednotky s kapacitou 1 TB, která bude sloužit pro ukládání dat.

KFC odhalilo vlastní herní konzoli. Počítá se i s kuřecími kousky

Hardware

Přestože přesné hardwarové parametry novinky nejsou ještě známé, výkon by měl v praxi stačit i na hraní v rozlišení 4K, a to až při 240 snímcích za sekundu. Hraní v takto vysokém rozlišení slibují i konkurenční konzole Xbox Series X a PlayStation 5, avšak maximálně při 120 snímcích za sekundu.

Dalším zvučným jménem, které se na vývoji konzole od KFC podílelo, je Cooler Master – jeden z nejpopulárnějších výrobců počítačového chlazení a skříní. A právě tento podnik dodal pro KFConsole skříň.

Foto: archív výrobce

KFConsole

Ta je propracovanější, než by se mohlo na první pohled zdát. Ve spodní části se nacházejí všechny komponenty, v horní pak výsuvný šuplík pro ohřívání jídla. Hráči si tam mohou schovat například kuřecí kousky, aby jim během hraní nevychladly.

O dostatečný ohřev takových pochutin by se mělo starat odpadní teplo, které vzniká provozem výkonných součástek uvnitř. Tímto způsobem samozřejmě půjdou udržovat teplé i jiné pokrmy, nikoliv pouze kuřecí kousky.

Foto: archív výrobce

KFConsole

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám