Hlavní obsah

Japonci dostali na trh pevný disk chlazený vodou

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světový trh se dostává ojedinělý produkt - pevný disk, který je chlazen vodou. Díky tomu je zařízení mnohem tišší než jeho vzduchem ovívaní předchůdci a je vhodný do domácích multimediálních počítačů, tvrdí jeho japonské matky NEC a Hitachi.

Článek

Nová záznamová jednotka pracuje s technologií vodního chlazení z dílny Hitachi. O celkový design systému se postarali inženýři společnosti NEC. Díky novým postupům redukoval pevný disk svou maximální hlučnost z 30 dB na 25 dB.

Podle tiskového vyjádření obou firem je tak tišší než stolní DVD přehrávač a je vhodný například do multimediálních počítačových sestav, které mohou trůnit v centru domácnosti, aniž by svým hlukem kohokoliv rušily.

Unikátní pevný disk, který je sériově vyráběn, nebude podle analytiků žádnou levnou záležitostí. Na japonském trhu se začne prodávat na podzim - avšak ne samostatně, ale coby nedílná součást "extrémně tichých osobních počítačů" výrobců NEC a Hitachi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám