Hlavní obsah

Huawei jde s novými chytrými hodinkami proti Applu. S ambiciózní cenovkou

Novinky, bri

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tuzemském trhu se zabydlely chytré hodinky Watch 3 Pro od společnosti Huawei. Přestože má tento čínský výrobce v nabídce i modely s atraktivním poměrem cena/výkon, novinka se snaží zaujmout spíše náročnější uživatele. Napovídá tomu i vyšší cenovka, která se přibližuje konkurenčním hodinkám Apple Watch Series 6.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch 3 Pro

Článek

Patrně největší slabinou chytrých hodinek je výdrž baterie. Výjimkou nejsou ani případy, kdy musíte hledat nabíječku každý den. Ve světle těchto informací působí jako zjevení hodinky Watch 3 Pro od společnosti Huawei, ty se totiž obejdou bez nabíječky po dobu až tří týdnů.

Jak je to možné? V útrobách nalezneme totiž speciální dvoujádrový procesor. Je to stejné, jako kdyby hodinky pracovaly se dvěma různými procesory. První z nich je extrémně šetrný k baterii a stará se o chod všech senzorů a provoz na pozadí, druhý se pak aktivuje pouze v případě, kdy hodinky používáte. Díky tomu je v případě potřeby k dispozici špičkový výkon, který stačí pro plynulý chod jakékoliv aplikace.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch 3 Pro

Pokud tedy budete používat nejrůznější programy častěji, výdrž pochopitelně klesne. V praxi ale není vůbec žádný problém dostat se nad dvoutýdenní výdrž. Doplňme, že hodinky mají 2 GB operační paměti a 16GB úložný prostor.

Huawei Watch 3 Pro disponují 1,43palcovým AMOLED displejem, který je chráněn sklem se 3D zakřivením. Ten je mimochodem velmi dobře čitelný i na ostrém slunci. Ovládání usnadňuje i otočná korunka. Vzhled působí v praxi velmi luxusním dojmem, a to ať už se bavíme o kvalitě použitých materiálů či zpracování, což dokládá i voděodolná konstrukce do 5 ATM.

Software a internetové služby jako budoucnost. Huawei kvůli sankcím mění strategii

Software

Pokročilých funkcí je k dispozici celá řada, zmiňme například monitorování tepu, spánku, hladiny stresu či kyslíku v krvi. Samozřejmostí jsou i sportovní aktivity, duální GPS, funkce detekce pádu a SOS volání.

Hodinky se navíc zcela obejdou bez chytrého telefonu, mohou totiž fungovat díky zabudované eSIM. Lokální operátoři však zatím model od společnosti Huawei nepodporují a v tuto chvíli ani není jasné, kdy by se situace mohla změnit.

Cena modelu Watch 3 Pro je poměrně sebejistá, činí 10 999 Kč v případě verze s koženým páskem. Provedení Titanium Gray s kovovým řemínkem vyjde na 15 999 Kč.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch 3 Pro a levnější model Watch 3 (s černým řemínkem)

Co umí konkurence od Applu?

Apple nabízí své nejlepší hodinky Watch Series 6 od 11 490 Kč v případě 40mm varianty, respektive za 12 290 Kč v případě 44mm verze. Vůbec poprvé jsou šestky dostupné v modré a červené barvě pouzdra.

Nejnovější model má zcela nový senzor pro měření krevního tlaku. Pokud pomineme nové barvy pouzder, hodinky vypadají na první pohled velmi podobně jako předchozí série s pořadovým číslem pět. Hlavní změny se totiž již tradičně udály uvnitř, hodinky pracují s procesorem Apple S6, který je výkonnější, energeticky úspornější a zároveň má přesnější barometr.

Chytré hodinky od Applu umí telefonovat i v Česku, ale jen u jednoho operátora

Hardware

Hranatý rámeček hodinek je vyroben podobně jako počítače s logem nakousnutého jablka ze stoprocentně recyklovaného hliníku. Apple zdůraznil, jaký důraz jeho produkty kladou na ekologii a udržitelnost.

K dispozici je samozřejmě také hromada řemínků, jejichž prostřednictvím bude možné design hodinek personalizovat podle libosti. Zajímavé je, že nově bude možné používat řemínky bez jakéhokoli zapínání. Novinka zvaná Solo Loop přijde vhod především sportovcům.

Foto: archív výrobce

Apple Watch Series 6

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla moderních chytrých hodinek

Chytré hodinky se těší neustále rostoucí popularitě, jejich přednosti jsou totiž nepopiratelné. Letos tak patrně půjde o jeden z nejpopulárnějších vánočních...

Výběr článků

Načítám