Hlavní obsah

Hi-tech notebook od Toshiby - nadupaný výkon, ale strhne rameno

Novinky, Miloslav Fišer

Notebook Toshiba Qosmio X300-11U představuje rychlý a bohatě vybavený notebook. Tomu koneckonců napovídá i pořizovací cena 54 000 korun. Za tuto cenu dostanete rychlý procesor, výkonnou grafickou kartu, pevný disk s kapacitou 640 GB, velký 17“ displej, značkové reproduktory a exkluzivní vzhled. Oproti běžným notebookům ale novinka váží skoro dvojnásobek, což může nepříjemně poznamenat naše ramena.

Článek

Notebook Toshiba Qosmio X300-11U je osazen dvoujádrovým procesor Intel Core 2 Duo T9600 s frekvencí 2,8 GHz. Procesor je podpořen 4 GB operační paměti typu DDR3. Pro uložení dat jsou v laptopu umístěny hned dva disky s kapacitou 2x 320 GB a rychlostí 5 400 otáčkami za minutu.

:. Elegantní design a vysoký výkon. Zdroj: Archiv

Pokud by vám ani takto vysoká kapacita disků nestačila, můžete data zálohovat pomocí DVD vypalovačky na optická média. Sedmnáct palců velký širokoúhlý displej má rozlišení 1 440 x 900 bodů. O grafický výkon se stará samostatná grafická karta nVidia GeForce 9 800M GTX, která dobře poslouží i pro hraní moderních a náročnějších her.

:. Červená notebooku velice sluší. Zdroj: Archiv

Ve výbavě notebooku nechybí ani gigabitová síťová karta, bezdrátový adaptér WiFi 802.11a/g/n, bezdrátové rozhraní BlueTooth, pět portů USB 2.0 a také jeden FireWire konektor pro připojení digitálních videokamer a pevných disků.

Opravdu bohatá výbava notebooku se bohužel nepříznivě promítla do jeho celkové hmotnosti 3,79 kilogramů, což je přeci jen na mobilní počítač trochu příliš. Zájemce o koupi také příliš nepotěší pořizovací cena 54 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám