Hlavní obsah

Herní křeslo od Aceru ukrývá celý počítač

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi netradiční novinku představila na veletrhu IFA v německém Berlíně společnost Acer. Řeč je o herní židli Predator Thronos, která má v sobě zabudovaný herní počítač a kromě uživatele zvládne nést až tři velkoformátové displeje.

Acer Predator ThronosVideo: archív výrobce

 
Článek

Acer Predator Thronos vypadá už na první pohled velmi futuristicky, celá konstrukce se totiž pne až do výšky 1,5 metru a kovová konstrukce vede přes hlavu uživatele až přímo před něj. Právě v této části jsou uchyceny tři 27palcové displeje, které jsou nedílnou součástí křesla.

Uvnitř se má ukrývat velmi výkonný počítač, který bude stačit i na ty nejnovější hry ve vysokém rozlišení. Přesné parametry herního stroje však zástupci společnosti na veletrhu neprozradili.

Foto: archív výrobce

Acer Predator Thronos

Jisté je nicméně to, že křeslo má fungovat v podstatě jako celé herní doupě. Výrobce si od tohoto konceptu slibuje, že se mu podaří vtáhnout hráče lépe do hry, ergonomicky tvarovaný sedák totiž dovede přenést některé zážitky ze hry do skutečného světa.

Například když někdo nabourá ve virtuálním světě automobilem, Predator Thronos nasimuluje nárazy pomocí vibrací. Křeslo navíc bude schopné se díky mohutným vzpěrám naklonit až do úhlu 140°.

Kdy se začne zajímavá novinka od společnosti Acer prodávat, není zatím jasné. Lze nicméně očekávat cenovku pohybující se v řádech několika stovek tisíc korun, byť to zatím výrobce oficiálně nepotvrdil.

Foto: archív výrobce

Acer Predator Thronos

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám