Hlavní obsah

GoPro se nechce svého snu vzdát, drony Karma budou opět létat

Novinky, chm

První vstup do světa bezpilotních letounů se společnosti GoPro příliš nevydařil. Drony Karma se totiž nekontrolovaně řítily k zemi, a tak byl jejich prodej zastaven. Vedení podniku se však chystá opravené modely v letošním roce opět přinést na pulty obchodů.

BEZ KOMENTÁŘE: Dron GoPro KarmaVideo: archív výrobce

 
Článek

Karma se začala prodávat loni na podzim a měla být jedním z největších taháků společnosti GoPro před Vánocemi.

To se ale nakonec nestalo, protože pouhých pár dnů po zahájení prodeje se ukázalo, že nový dron má vážnou výrobní vadu týkající se napájení. Kvůli ní může dron během letu ztratit výkon a havarovat. Kdyby byl v místě dopadu člověk, následky by mohly být fatální.

Video zachycuje nekontrolovaný pád dronu GoPro Karma.

Kvůli tomu se výrobce rozhodl prodej modelu Karma prozatím ukončit a všech 2500 prodaných modelů svolat do servisu. Lidem podnik nenabídl výměnu, ale rovnou jim vracel peníze. [celá zpráva]

Snu o vlastních bezpilotních letounech se však evidentně nechce vedení největšího výrobce akčních kamer na světě vzdát. Podle serveru Suas News tak Karma bude letos opět létat v oblacích. Jisté však v tuto chvíli není, kdy přesně se tak stane.

Otazník visí také nad tím, zda GoPro uvede zcela nový model, nebo pouze ten původní, akorát opravený.

Unikátní konstrukce

Úspěch na pultech obchodů by totiž mohl mít klidně i původní model, protože je svou konstrukcí značně unikátní.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Dron GoPro Karma

Karma vypadá na první pohled jako obyčejný dron, akční kameru je však možné snadno odmontovat i včetně stabilizátoru a s ní natáčet tzv. z ruky. Stabilizátor přitom bude fungovat velmi podobně jako selfie tyč. Stejně tak je samozřejmě možné vyjmout i samotnou kameru a přidělat ji například na helmu nebo popruh batohu.

Velmi zajímavá je i konstrukce samotného dronu. Ten má totiž kromě odnímatelného stabilizátoru také skládací vrtule, jednoduše se ohnou směrem k tělu zařízení, aby při převozu zbytečně nepřekážely.

K ovládání Karmy slouží speciální jednotka s dotykovým displejem. Prostřednictvím ní uživatel přesně vidí, co bezpilotní letoun natáčí. Ovládací jednotka je samozřejmě součástí balení.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Takto vypadá dálkové ovládání dronu Karma. Ten je velmi skladný a vejde se do poměrně malého batohu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám