Hlavní obsah

Full HD monitor od společnosti Zalman dokáže zobrazit libovolný film ve 3D

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých týdnech se na poli 3D stereoskopického obrazu odehrálo několik důležitých událostí, které prostorový obraz posunuly opět o něco blíže masovému rozšíření. Předně většina výrobců představila své nové televizory. Jedním z nich je i nový Full HD monitor od společnosti Zalman.

Foto: Novinky

3D monitor Zalman ZM-M215W

Článek

Nový monitor Zalman ZM-M215W nabízí úhlopříčku o velikosti 21,5 palce a obraz dokáže zobrazit v rozlišení až 1920 x 1080 obrazových bodů. Panel má jas až 300 cd/m2 a odezvu 5 ms.

Hlavní předností displeje od společnosti Zalman je ale unikátní tlačítko na straně monitoru, které dokáže převést libovolný dvourozměrný obraz do 3D. V praxi je tak možné sledovat i obyčejné filmy ve třetím rozměru.

Foto: Novinky

3D monitor Zalman ZM-M215W

K počítači se novinka připojuje prostřednictvím konektorů D-sub či DVI. Doporučená prodejní cena je v přepočtu necelých sedm tisíc korun, prozatím však není jasné, kdy přesně se monitor objeví na trhu.

3D televizory zažijí letos boom 

Výrobci vkládají do 3D technologie velké naděje. Jihokorejská firma LG dokonce letos očekává díky televizorům s trojrozměrným obrazem stejnou revoluci, jako když se před několika lety začaly prodávat tenké LCD panely, které na trhu vystřídaly stařičké CRT televizory.

Podle odhadu společnosti LG se letos prodají téměř čtyři milióny televizorů, které dokáží zobrazovat trojrozměrný obraz. V příštím roce by se jich pak mělo podle odhadů prodat přes 13 miliónů. [celá zpráva]

Potenciálu 3D zobrazovacích zařízení si jsou vědomi i samotní filmaři a předpokládají, že lidé budou mít o nové televizory velký zájem. Již nyní se natáčejí filmy, které využívají technologii třetího rozměru. Jedním z posledních děl je filmový sci-fi snímek Avatar. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám