Hlavní obsah

Extrémně výkonný notebook od HP Vánoce stihne. Cílí na hráče

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především náruživé hráče se snaží zaujmout notebook HP Omen X, který je jedním z nejvýkonnějších notebooků na světě. Tomu odpovídá také jeho cenovka, za kterou by se dal bez problémů pořídit klidně i ojetý automobil.

Foto: archív výrobce

HP Omen X

Článek

Omen X si odbyl premiéru už v září, ale do obchodů se dostal až nyní. [celá zpráva]

Ceny podle nákupního rádce Zboží.cz startují na 78 390 Kč, někteří prodejci si jej nicméně cení na necelých 82 000 Kč. Ve všech případech jde přitom o zcela totožnou konfiguraci.

Foto: archív výrobce

HP Omen X

Srdcem celého stroje je procesor Intel Core i7 ze série HK. To jinými slovy znamená, že tento čtyřjádrový čip láká na odemčený násobič a je možné jej taktovat.

Taktování přitom doposud bylo výsadou výhradně klasických stolních sestav, protože chlazení notebooků podobné kousky neumožňovalo. Páni inženýři z HP však na chladicím systému zapracovali, takže vyšší provozní teploty procesoru nepředstavují v praxi problém.

Jeden z nejvýkonnějších mobilních procesorů současnosti je doplněn o grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 1080, která už v základu nabídne vyšší takty, než je běžné. Stroj dále disponuje 32 GB operační paměti typu DDR4.

Foto: archív výrobce

HP Omen X

Velmi variabilní jsou možnosti úložného prostoru. Jednotlivé konfigurace totiž nabídnou SSD i HDD, ale například i dvě SSD jednotky zapojené v RAID poli pro ještě svižnější chod. V základu má stroj 1TB pevný disk a 512GB SSD jednotku.

Displej se chlubí úhlopříčkou 17 palců a rozlišením Full HD. Panel nabídne obnovovací frekvenci 120 Hz a nabízí podporu pro Nvidia G-Sync, trhání obrazu se tak hráči obávat nemusí.

Díky 17palcové obrazovce je možné u laptopu využít klávesnici i s numerickým blokem. Ta nabízí mimochodem mechanické spínače se zdvihem 2,5 mm. Do útrob zařízení se vešly i reproduktory od Bang & Olufsen.

Foto: archív výrobce

HP Omen X

Za herní náčiní utrácí lidé tisíce

Hraní her na televizních nebo počítačových obrazovkách je stále populárnější. A úměrně tomu také roste poptávka po herních počítačích, televizních konzolích a v neposlední řadě také po nejrůznějším příslušenství.

„Prodejům herního příslušenství se velice daří a odpovídá růstu celého herního odvětví, které zažívá velký boom,“ uvedla na dotaz Novinek mluvčí Alzy Patricie Šedivá.

Je to patrné i při pohledu do jednotlivých kategorií. „Zájem o herní konzole oproti loňsku výrazně stoupl – až o čtvrtinu, a to má samozřejmě dopad i na další příslušenství. Herní stolky lidé vyhledávají čtyřnásobně častěji než loni. K nejvyhledávanějším doplňkům patří jasně herní volanty, dvě třetiny lidí upřednostňují variantu pro PC,“ uvedl Milan Šmíd, manažer Zboží.cz.

„I navzdory rostoucí popularitě herních konzolí se najde stále více zákazníků, kteří upřednostňují herní počítače. Na každou prodanou konzoli dnes připadají přibližně čtyři prodaná herní PC,“ prohlásil obchodní ředitel CZC.cz Tomáš Pilský.

Nákupem počítače nebo konzole však investice hráčů ani zdaleka nekončí. „Příslušenství u konzolí tvoří většinou druhý ovladač a herní kupóny, může se jednat cca o dva až tři tisíce korun. U PC záleží na typu periferií, které hráči zvolí. Někteří sáhnou po levnější variantě okolo 1000 korun, jiní neváhají zakoupit herní klávesnici a myš za deset tisíc,“ podělil se o své zkušenosti Jan Řezáč, tiskový mluvčí Mall.cz.

„Zákazníci si ke svým herním počítačům nejčastěji dokupují herní myši, klávesnice a sluchátka, přičemž za každý z těchto produktů jsou schopni utratit v průměru přibližně 1000 Kč včetně DPH,“ uvedl Pilský. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám