Hlavní obsah

Extrémně odolný pevný disk ochrání data před vodou i pády

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro většinu lidí jsou jejich data to nejcennější, co mají v počítači uložené. Ať už mluvíme o hudbě, nenahraditelných fotografiích či rodinných videích, informacích o bankovních účtech, nebo kontaktech v e-mailu. Proto společnost A-Data vyrobila nový vysoce odolný externí pevný disk, který odolá vodě i pádům. Upozornil na to server Engadget.com.

Foto: Novinky

Extrémně odolný pevný disk A-DATA Sport SH93

Článek

Nový 2,5palcový externí pevný disk A-DATA Sport SH93 je nabízený v kapacitách 250, 320, 500 a 640 GB. Pomocí klasického USB konektoru, z kterého se i napájí, je jej možné připojit k počítačům s operačním systémem Windows, Mac nebo Linux.

Foto: Novinky

Extrémně odolný pevný disk A-DATA Sport SH93

Novinka splňuje bezpečnostní standard IEC 529 IPX7, díky čemuž by měla bez újmy vydržet klidně až 30 minut pod vodou ve hloubce jednoho metru. Navíc díky pogumovanému tělu je externí disk schopný přežít i větší nárazy a pády.

Externí pevný disk A-DATA Sport SH93 má rozměry 129 x 97 x 19,2 milimetrů a hmotnost 240 gramů. Prodávat se bude v červené a žluté barvě. Prozatím není ale známá jeho cena, ani přesné datum uvedení na trh.

Konkurence odolá i ohni 

Pro opravdové dobrodruhy je určen ale spíše externí pevný disk ioSafe Solo, který je údajně nezničitelný. Dostupný je v kapacitách 500 GB, 1 TB a 1,5 TB. Toto zařízení má za úkol jediné - uchovat data v bezpečí za jakýchkoliv okolností.

Foto: Novinky

ioSafe Solo

Výrobce dokonce tvrdí, že disk odolá teplotě až 843 °C po dobu 30 minut a vydrží pod vodou klidně i tři dny, a to ve hloubce až okolo tří metrů. Otestovat jeho skutečnou výdrž se rozhodli redaktoři  serveru The Tech Stop. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám