Hlavní obsah

Computex 2019: Futuristické herní křeslo ukrývá celý počítač

Novinky, lez

Společnost Cooler Master se zabývá výrobou počítačových skříní a dalších komponent, jako je například účinné chlazení. Do Tchaj-peje na veletrh Computex si však tento výrobce přivezl úplně jinou lahůdku – herní křeslo, které ukrývá celý počítač.

Foto: archív výrobce

Cooler Master GTR

Článek

Novinka zvaná Cooler Master GTR vypadá už na první pohled velmi futuristicky, celá konstrukce se totiž pne až do výšky 1,5 metru a kovová konstrukce zabere prostor o velikosti 2x2 metry. Je to dáno tím, že nedílnou součástí křesla jsou tři velké displeje. Ty mohou mít úhlopříčku 30 až 36 palců, případně může být u tohoto stroje použit jeden 50palcový monitor.

Novinka byla navržena ve spolupráci se společností GTR Simulator, primárně je stavěna na hraní automobilových simulátorů. Tomu koneckonců napovídá i použité křeslo, které jako kdyby zrovna vypadlo z nějakého závodního speciálu. Stejně tak nicméně novinka poslouží i pro práci, především tedy pro jedince, kteří jsou zvyklí pracovat na více obrazovkách najednou.

Foto: archív výrobce

Cooler Master GTR

Do speciálního křesla může být osazena prakticky libovolná počítačová sestava. Počítá se nicméně s tím, že tento kolos budou pohánět ty nejvýkonnější stroje na trhu, které jsou zpravidla osazeny procesory Intel Core i9, alespoň 32 GB operační paměti a grafickými kartami GeForce RTX 2080 Ti. Volba přesné konfigurace nicméně záleží vždy na přání jednotlivých uživatelů.

Kdy se začne zajímavá novinka od společnosti Cooler Master prodávat, není zatím jasné. Lze nicméně očekávat cenovku pohybující se v řádech několika stovek tisíc korun, byť to zatím výrobce oficiálně nepotvrdil.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám