Hlavní obsah

Chytré boty ukazují správnou cestu

Novinky, mif

Nositelná elektronika mění v posledních letech zažité zvyky. To je také případ chytrých bot od indické společnosti Ducere Technologies, které dokážou majiteli ukázat správnou cestu. Novinka tak nahrazuje satelitní GPS navigace.

Možnosti využití chytrých bot jsou opravdu široké

 
Článek

Stejně jako většina chytrých hodinek a nejrůznějších fitness náramků se chytré boty připojují ke smartphonu nebo počítačovému tabletu prostřednictvím bezdrátové technologie bluetooth . Na jejich dotykových displejích je pak jednoduše možné nastavit, kam chcete jít.

Na každé křižovatce vám pak boty řeknou, kudy se máte vydat. Pokud doprava, začne jemně vibrovat pravá bota, pokud doleva, pak zase levá. Kromě toho dokáže aplikace v chytrém telefonu počítat kroky a spálené kalorie.

Foto: archív výrobce

V prodeji se objeví také chytré vložky, které bude možné využít v jakýchkoliv botách.

Přímo v chytrém telefonu je možné nastavit i denní cíle sportovní aktivity (rozlišovat je možné mezi chůzí, během i jízdou na kole), plány na hubnutí apod. Každodenní úspěchy poté zobrazuje aplikace v přehledných grafech.

Pro zrakově postižené

Chytré boty dokážou při orientaci posloužit také zrakově postiženým, kterým usnadní orientaci v neznámém terénu. To byl koneckonců i první impuls ke vzniku tohoto zařízení, až později výzkumníci ze společnosti Ducere Technologies nalezli využití pro širší veřejnost.

Novinka půjde do prodeje už v září. Kromě chytrých bot se na pultech obchodů objeví také inteligentní vložky, které půjdou vsunout do tradičních bot. Ani v jednom ze zmiňovaných případů však výrobce zatím neprozradil cenu.

Foto: archív výrobce

Chytré boty od společnosti Ducere Technologies

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám