Hlavní obsah

CES 2016: Virtuální helma Oculus Rift bude stát 15 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Široce očekávaný přístroj Oculus Rift, určený pro hry založené na technologii virtuální reality, se začne prodávat v květnu za 599 dolarů (15 000 Kč). Sdělila to firma Oculus, kterou vlastní společnost Facebook, provozovatel stejnojmenné sociální sítě. Od středy je možné na toto zařízení posílat předběžné objednávky.

Foto: mif, Novinky

Oculus Rift

Článek

Rift se začne distribuovat od konce března do 20 zemí světa, uvedl šéf Facebooku Mark Zuckerberg. Oculus uvedl, že u vybraných prodejců bude zařízení k dostání v omezeném množství už v dubnu.

„V letošním roce vyjde více než 100 her po virtuální realitu," dodal Zuckerberg podle agentury Reuters.

Součástí balení Oculus Rift je "přilba" přes oči se sluchátky a mikrofonem, senzorem a ovladačem pro herní konzoli XBox One. Přiloženy budou hry Lucky’s Tale a EVE: Valkyrie.

Loni v září Oculus ve spolupráci s jihokorejskou společností Samsung Electronics představil novou verzi levného zařízení pro virtuální realitu Gear VR. Tento přístroj stojí 99 dolarů (2500 Kč).

Foto: mif, Novinky

Samsung Gear VR

Hráče pohltí virtuální a rozšířená realita

Se speciálními helmami a brýlemi, které lépe hráče přenesou do děje jejich oblíbených titulů, se letos roztrhne pytel. Řada z nich byla k vidění už v lednu na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES).

Podle výzkumu společnosti CTA, která veletrh CES pořádá, zažijí v letošním roce tyto headsety doslova boom. Jejich prodeje vzrostou proti loňsku o 500 procent na 1,2 miliónu prodaných kusů.

„Vývoj v oblasti virtuální a rozšířené reality hodně pokročil. Díky němu dokážeme zprostředkovat 360stupňový herní zážitek, poznávat neznámé oblasti, bojovat s fobiemi, lépe vzdělávat zdravotnický personál, organizovat virtuální schůzky a mnohem víc,” komentovala Karen Chupková, senior viceprezidentka pro byznys strategie CEA a CES.

Příjmy v této oblasti trhu se v roce 2016 odhadují na 540 miliónů dolarů, tedy více než 13 miliard korun. To představuje nárůst o 440 procent ve srovnání s rokem 2015. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám