Hlavní obsah

CES 2016: Masírovat bolavá záda budou saka i mikiny

Novinky, ort
Las Vegas

Se zajímavým nápadem, jak ulevit bolavým zádům i na cestách, přišla společnost AiraWear. V letošním roce se na pultech obchodů bude snažit uspět s novou vychytávkou ze světa nositelné elektroniky – masážním oblečením.

Masážní mikina AiraWear

 
Článek

Masírovat se uživatel může nechat od saka i mikiny. Do obou těchto svršků lze snadno vložit speciální vestu, která je vybavena vzduchovými polštářky. Ty se nafukují a zase vyfukují díky kompresoru s baterií, jenž je umístěn v jedné z kapes.

Foto: archív výrobce

Speciální vložka se vzduchovými polštářky.

Prototyp masírovacího oblečení ukázali zástupci společnosti AiraWear už v polovině loňského roku na veletrhu IFA v německém Berlíně. Nově na veletrhu CES v Las Vegas přibylo sako a tvůrcům se navíc podařilo zmenšit kompresor i samotnou baterii, díky čemuž není zařízení na cestách takovou přítěží.

Styl a intenzitu masáže je možné upravovat pomocí připojeného chytrého telefonu. Do něj je ale nejprve nutné nainstalovat obslužnou aplikaci od výrobce. Program je navíc schopný analyzovat využití masážních funkcí a podle toho se učí, jaký typ masáže vyhovuje uživateli nejvíce.

Foto: archív výrobce

Na první pohled nejde ani poznat, že je to masírovací mikina. Hluk kompresoru ji ale prozradí.

Masírovací oblečení se samozřejmě nemůže vyrovnat pocitu, když ležíte na stole a do vašich zad se zaboří ruce skutečného maséra. Kompresor je navíc při práci poměrně hlučný, což například v kanceláři může představovat problém.

Tvůrci se nicméně neobávají, že by o jejich prvotinu nebyl zájem. Koneckonců v Asii i USA se ještě před pár lety těšily velké popularitě čepice se zabudovanými ventilátory, stejně jako košile s velmi podobným systémem – malé větráčky chladily podpaží uživatele, aby se v parných dnech zbytečně nepotil.

Foto: archív výrobce

Masírování uživatel koriguje pomocí chytrého telefonu.

Překážkou k masovému rozšíření tak může být snad jen cena. Za masážní mikinu i se vzduchovou vložkou požaduje výrobce 200 dolarů (5000 Kč). Sako vyjde ještě o 50 dolarů dráže, tedy na 250 dolarů – více než šest tisíc korun.

Kdy přesně se masírovací oblečení objeví na pultech obchodů, výrobce neprozradil. Stát by se tak ale mělo v průběhu letošního roku. V současnosti jsou již přijímány předobjednávky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám