Hlavní obsah

Čekání je u konce, nová modla mezi herními grafikami je v prodeji

Novinky, rim

V úterý se začala oficiálně prodávat očekávaná grafická karta GeForce RTX 2080 Super, která se má stát bez nadsázky novou hráčskou modlou. Má jít totiž o jednu z nejvýkonnějších herních grafik na trhu, cena je přitom nastavena poměrně rozumně – alespoň na poměry extrémně výkonných grafik.

GeForce RTX Super SeriesVideo: archiv výrobce

 
Článek

Karta GeForce RTX 2080 Super vychází z loňského modelu se stejným označením, který však neměl na konci názvu takový superlativ. Výrobce se ale tím snaží dát jasně najevo, že tato herní grafika se dramaticky od původní nabídky liší.

Novinka má nabídnout nejen citelně vyšší výkon než předchozí model GeForce RTX 2080, ale zároveň má být svižnější než Titan Xp. Řečí čísel: GeForce RTX 2080 Super nabídne výkon o 9+9 TOPs a 73 Tensor TFLOPs.

Foto: archív výrobce

GeForce RTX 2080 Super

Foto: David Ryneš, Novinky

Výkon grafické karty Nvidia GeForce RTX 2080 Super

Karta díky tomu nabídne dostatek výkonu pro hraní jakékoliv moderní hry v rozlišení 4K i při velmi vysokých detailech. Stejně tak nebude s tímto modelem problém v případě systémů virtuální reality. Výrobce slibuje také podporu pro standard ray tracing.

Právě díky podpoře této technologie by měla karta nabídnout reálnější vykreslování grafiky ve hrách. RT jádra totiž dovolují vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény. Ukázky některých her se zapnutým a vypnutým ray tracingem si můžete prohlédnout na videích níže.

Cena základního modelu GeForce RTX 2080 Super byla stanovena na baťovských 18 990 Kč.  Sluší se nicméně podotknout, že kartu s tímto čipem nabídnou různí výrobci – například společnosti Asus, MSI, Zotac, Pny či například Evga. Všechny podniky si je přitom upravily k obrazu svému. Někteří výrobci nabídnou vylepšené chlazení, jiní zase vyšší pracovní tempo, právě proto budou cenovky u některých modelů ještě vyšší.

Ukázka ze hry Battlefield V

RTX - Metro Exodus

RTX - Atomic Heart

Quake II RTXVideo: archív tvůrců

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám