Hlavní obsah

Fujitsu žaluje Samsung kvůli patentům na plazmové obrazovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Japonská společnost Fujitsu podala u tokijského a kalifornského soudu žalobu na jihokorejskou firmu Samsung kvůli zásahu do patentového práva u plazmových displejů. Fujitsu u soudu v Kalifornii usiluje o soudní zákaz prodeje a dovozu některých produktů do USA.

Foto: Studentská akademie
Článek

Samsung, který je jedním z největších výrobců plazmových panelů, považuje krok Fujitsu za odvetné opatření vůči stížnosti, kterou jihokorejská firma podala vůči Fujitsu u kalifornského soudu v únoru. Ten se týká tvrzení, že japonská firma drží osm patentů na technologii PDP používanou u plazmových obrazovek.

Spor po neúspěšném jednání mezi firmami

Soudní spory přichází po neúspěšném ukončení jednání mezi firmami Samsung a Fujitsu kvůli licenčním dohodám na některé technologie Fujitsu. Plazmové panely jsou klíčovým komponentem pro výrobu televizorů s plochou plazmovou obrazovkou. Očekává se, že trh těchto televizorů se v příštích třech letech minimálně ztrojnásobí.

Fujitsu v americké obžalobě tvrdí, že Samsung porušil deset jejích patentů. Japonská žaloba se týká technologie, která panely činí jasnější, uvedly to dnes světové agentury.

Reklama

Související témata:

Související články

CeBIT 2004: Televize s vysokým rozlišením

První televizní kanál s vysokým rozlišením v Evropě vysílá již od ledna. Televizní přijímače schopné přijímat signál s vysokým rozlišením, takzvané HDTV, budou...

Výběr článků

Načítám