Hlavní obsah

Fujitsu Siemens uvádí Tablet PC s 1GHz Pentiem-M

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Fujitsu Siemens představila nové Tablet PC, které je určeno především lidem, kteří se často pohybují v terénu a potřebují tedy co nejmobilnější počítač.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Nové Tablet PC s označením ST5010 je postaveno na procesoru Pentium-M 1.0 GHz s velmi nízkou spotřebou, díky čemuž na něm můžete pracovat až pět hodin bez nutnosti připojení do elektrické sítě. Operační paměť má v základu velikost 256 MB a je ji možné rozšířit až na 2 GB. Pevný disk může mít kapacitu 40 nebo 60 GB. K dispozici je 12" nebo 10.4" displej, oba s rozlišením 1024x768. Menší displej je díky antireflexní vrstvě speciálně určen i pro práci venku.

Do výbavy dále patří 100Mbit/s síťová karta, dva USB 2.0 porty, rozhraní FireWire a infračervený port. Při osazení bezdrátovou síťovou kartou Wi-Fi od Intelu se může nové Tablet PC pochlubit označením Centrino. Užitečnou součástí je integrovaná čtečka tří druhů paměťových karet.

Nové TabletPC je tenké pouhých 2,1 cm a váží 1,5 kg. Na trhu se objeví za cenu okolo 2 250 dolarů, což je v přepočtu přibližně 61 500 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Panasonic přichází s 1GB SD kartou

Japonský Panasonic představil paměťovou kartu typu SD o rekordní kapacitě jednoho gigabajtu, která se na evropském trhu objeví v květnu.

Creative připravuje nové Audigy 3

Společnost Creative vyrábějící známé zvukové karty SoundBlaster připravuje třetí generaci karty Audigy, která by měla být oficiálně představena v závěru...

Výběr článků

Načítám