Hlavní obsah

Firma Sony podala stížnost na LG kvůli porušení patentových práv

New York

Japonský výrobce elektroniky Sony Corp. podal stížnost k americké Mezinárodní obchodní komisi a federálnímu soudu v Los Angeles na jihokorejskou LG Electronics Inc. kvůli porušení patentových práv. Sony se tak snaží zabránit LG v dodávkách jejích chytrých mobilů do USA.

Foto: Profimedia.cz

Sony - ilustrační foto

Článek

Sony uvedla, že LG porušuje americká pravidla obchodu dovozem mobilních telefonů a modemů, které porušují patenty Sony. LG rovněž podle Sony porušuje patentová práva některých dalších firem, se kterými má Sony dohodnuté licence, jako Sony Ericsson, Samsung a Nokia. Porušování patentových práv se má týkat více než deseti modelů telefonů.

Mluvčí LG John Taylor v prohlášení zaslaném agentuře Reuters uvedl, že jeho firma se před soudem nebude ke sporu vyjadřovat.

LG je čtvrtým největším konglomerátem v Jižní Koreji. Firma tento měsíc oznámila, že plánuje expanzi některých svých aktivit, včetně chytrých telefonů. V příštím roce chce zvýšit tržby o 11 procent na 156 biliónů wonů (2,6 biliónu Kč).

Sony za tři měsíce do konce září vykázala provozní zisk 68,7 miliardy jenů (16,1 miliardy Kč). Ve stejném období loni hospodařila se ztrátou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám