Hlavní obsah

Facebook odkládá návrat zaměstnanců do kanceláří na příští rok

– Menlo Park

Americká internetová společnost Facebook se rozhodla odložit návrat zaměstnanců do kanceláří na leden příštího roku. Důvodem jsou obavy z šíření koronavirové mutace delta. Oznámila to firma. Rozhodnutí se týká všech zaměstnanců v USA a některých zaměstnanců v zahraničí, napsala agentura Reuters.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg

Článek

Facebook dříve plánoval návrat do kanceláří na letošní říjen, a to pod podmínkou, že zaměstnanci budou očkovaní proti covidu-19 a budou používat ochranu dýchacích cest, upozorňuje server CNBC.

„Vzhledem k nejnovějším zdravotnickým údajům, které ukazují vzestup případů covidu spojených s mutací delta, se naši pracovníci v USA nebudou muset vracet do kanceláří dříve než v lednu 2022,” uvedla firma. „Očekáváme, že to bude platit i pro některé země mimo USA. Situaci nadále sledujeme a spolupracujeme s odborníky, abychom zajistili, že prioritou našich plánů pro návrat do kanceláří bude bezpečnost všech osob,” dodala.

K podobnému odkladu návratu zaměstnanců do kanceláří nedávno přikročil také například americký internetový obchod Amazon. Ten konec nynějšího systému práce z domova posunul z letošního září rovněž na leden příštího roku. Systém práce z domova se netýká zaměstnanců ve skladech a v doručovacích aktivitách, kteří tvoří většinu pracovní síly Amazonu.

Technologičtí obři musí mít kanceláře v Rusku, nařizuje nový zákon

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám