Hlavní obsah

Číňan ochoten vyměnit herní postavu za byt

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé se v loni září při hraní masivních virtuálních světů (MMORGP) aplikace Legend of Mir 2 seznámili natolik dobře, že se o čtyři týdny později vzali. Jejich neshody vyvrcholily letos v červnu, kdy se rozhodli rozvést. Nečekaným problémem je však dělení virtuálního majetku.

Článek

Za několik měsíců si manželé založili deset herních účtů a tedy i odpovídající počet avatarů (svých digitálních protějšků).

Podle listu Business Post je společně vycvičili na 40. - 50. level (doba strávená za počítačem nutná k takovémuto vývoji postavy se může rovnat i několika týdnům čistého času).

Manžel Wang si účtů, postav a herních předmětů vytvořených a získaných v LoM2 velice cení. Své exmanželce Ye dokonce nabídl, že ji přenechá společný byt, hlavně když mu oplátkou daruje všechno virtuální bohatství.

Právníci stojí před neřešitelným problémem

Ye však nesouhlasí. Požaduje prodej apartmánu, jednu polovinu z takto získaných prostředků si chce ponechat, druhou dát Wangovi. I digitální majetek požaduje dělit spravedlivě na půl. Právníci obou soupeřících stran nemají situaci snadnou, žádný ze soupeřů totiž nehodlá ustoupit, komentoval situaci Bussines Post.

Podobná událost se v Číně stala počátkem dubna. Bývalí kolegové, kteří virtuálním světem procházeli spolu, se dostali do sporu kvůli virtuálnímu meči, který nakonec vyvrcholil vraždou.

"Předměty i postavy ve hrách by se měly považovat za osobní vlastnictví uživatele, kterého stálo spoustu času a peněz je získat," uvedl tehdy Wang Zongyu, profesor University of China na dotaz deníku Daily Chiny.

Fenomén MMORPG

Hry typu MMORPG představují obrovské virtuální světy. Podle námětu například obsahují postavy elfů, skřetů nebo draků, se kterými pak bojují či naopak spolupracují reální hráči přistupující z celého světa. Ve hře mohou být současně až tisíce lidí, kteří jsou reprezentování svým virtuálním modelem - avatarem.

V průběhu času se ve hře mění noc a den, počasí, tvůrci vymýšlejí stále nové a nové příběhy, kterých se hráči zúčastňují.

Podle názoru právníka společnosti, která se zabývá vývojem MMORPG her (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game), jsou však veškeré předměty obsažené ve hře stále majetkem tvůrcem aplikace a nepatří tedy hráči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám