Hlavní obsah

Canon postaví novou továrnu na tiskárny v Japonsku a ve Vietnamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Společnost Canon hodlá investovat zhruba deset miliard jenů (téměř 80 milionů eur) do zdvojnásobení kapacity pro výrobu inkoustových tiskáren. Oznámila to dnes firma, která je největším výrobcem kancelářských zařízení v Japonsku.

Foto: archiv GCF

zleva: Petr Větrovský, Michal "Háša" Hamršmíd a Jiří "Denisa" Procházka.

Článek

Společnost chce vybudovat nové továrny severně od Tokia a ve Vietnamu, a zvýšit produkci výrobních linek v továrně v Thajsku, která v současnosti pracuje téměř na plný výkon. Tyto kroky by měly v příštím roce zvýšit výrobu inkoustových tiskáren na zhruba 20 milionů kusů z loňských 10,6 milionu.

Nová továrna ve Vietnamu by měla být dokončena do března příštího roku a továrna v Japonsku již do letošního června. Zprávě o investicích do inkoustových tiskáren minulý měsíc předcházel podobný krok na podporu výroby kopírek.

Canon je na třetím místě v prodeji tiskáren

Canon se snaží posílit svou pozici na celosvětovém trhu s tiskárnami, čelí však ostré konkurenci ze strany společností Hewlett-Packard a Epson. Podle výzkumné firmy Gartner Dataquest měla společnost Canon v loňském roce na tomto trhu podíl 16,2 procenta, takže jí patřilo třetí místo za Epsonem (22,1 procenta) a Hewlett-Packard (39,5 procenta).

Reklama

Související témata:

Související články

Levné barevné laserovky útočí na český trh

Barevný laserový tisk se pomalu stává cenově dostupným i pro zákazníky z řad bohatších domácností a malých firem. Nejlevnější barevné laserové tiskárny totiž...

Výběr článků

Načítám