Hlavní obsah

Bill Gates přiletí do Prahy na fórum s evropskými premiéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Příští rok se v Praze uskuteční diskusní konference Government Leaders Forum, kterou na přelomu ledna a února pořádá největší softwarová společnost Microsoft. Na konferenci jsou pozváni ministerští předsedové evropských zemí i zástupci Evropské komise. Do Prahy přiletí i spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates, který byl v Praze naposledy letos v lednu.

Foto: archiv NPÚ

dýmky, těch jsou na zámku na dva tisíce

Článek

Jedním z hlavních témat konference by měl být vliv informačních technologií na konkurenceschopnost a ekonomický růst, zaměstnanost a veřejnou správu. Softwarový gigant Microsoft představí svůj model spolupráce mezi soukromými firmami a státem, který zastupují vlády jednotlivých zemí.

Fórum se koná podruhé v Evropě

Government Leaders Forum, na kterém se setkávají vrcholní představitelé vlád, Microsoft pořádá již několik let v americkém městě Seattle. Teprve v září 2003 se konala jeho první evropská obdoba v Římě, které se zúčastnilo 300 delegátů ze 46 zemí Evropy a středomořského regionu. Česká republika se tedy stane druhou pořádající evropskou zemí a prvním státem mezi novými členy EU, která bude fórum hostit.

Nad akcí pro zhruba 200 představitelů státní správy i samosprávy převzal záštitu prezident Václav Klaus a ministr informatiky Vladimír Mlynář. Na fóru vystoupí i premiér Stanislav Gross.

Bill Gates navštěvuje Českou republiku pravidelně. Letos v lednu vystoupil na pražské konferenci o bezpečnosti informačních technologií Security Summit a sešel se s politiky i podnikateli. Byla to jeho třetí návštěva země a druhá v posledních třech letech.

Reklama

Související témata:

Související články

Gates se v Praze s Klausem nesetká

Šéf softwarové firmy Microsoft a nejbohatší muž planety Bill Gates se při své jednodenní návštěvě Prahy 27. ledna nesetká s prezidentem Václavem Klausem,...

Bill Gates skupuje okolní domy kvůli klidu

Bill Gates, nejbohatší muž světa a zakladatel společnosti Microsoft, je zářným příkladem toho, že za peníze si lze pořídit i klid a ničím nerušené bydlení....

Bill Gates dostal klíč od Prahy

Šéf Microsoftu Bill Gates přiletěl v pondělí večer do Prahy. Jeho tryskový speciál přistál na ruzyňském letišti a jeden z nejúspěšnějších lidí na světě odjel...

Výběr článků

Načítám